Te koop BMW 3.0 Si (E3)

Clublid Bram Visser zoekt een nieuwe liefhebber voor zijn prachtige BMW 3.0 Si

BMW 3.0 Si

Overzicht:
Type: BMW 3.0 Si
Bouwjaar: 1974
Transmissie: handgeschakeld
Versnellingen: 5 incl. overdrive
Bekleding: leder

Bijzonderheden:
De auto is uitgerust met een 3.5 liter motor.
Deze is in 2013 gereviseerd.
Elektrisch bediende spiegels.

Vraagprijs:
Doe een voor de liefhebber redelijk bod!De auto staat bij Automobielbedrijf Lekx in Alphen a/d Rijn.

Voor meer informatie, een bezichtiging of een afspraak voor een proefrit kunt u contact opnemen met Jeroen Lekx op telefoonnummer 0172-419514
http://www.lekx.nl/

Het persoonlijk verhaal van Bram:

Hierbij bied ik mijn BMW 3.0 Si te koop aan. De auto is voor het eerst op 14 januari 1974 op kenteken gezet en is een origineel in Nederland geleverde auto. Ik heb de auto in 1999 gekocht bij Brové in Leek. Er zat toen al een 3,5-litermotor in met 218 pk.

In de loop der jaren heb ik veel aan de auto laten doen. Er is een 5-bak met overdrive ingebouwd, een origineel BMW 3-spaaks sportstuur gemonteerd, leren voorstoelen en achterbank ingebouwd.

Ongeveer 15 jaar geleden is de auto bij Lekx in Alphen a/d Rijn kaal gemaakt en opnieuw gespoten in de kleur fjordblau. Er is toen een nieuw achterportier en een nieuwe motorkap gebruikt en er zijn nieuwe chromen sierstrips gemonteerd. Eind 2013 is de motor door Jeroen Lekx gereviseerd. Alles is toen zorgvuldig gereinigd en er zijn o.a. nieuwe pakkingen, krukaskeerringen, waterpomp, bougies en bougiekabels gemonteerd.

De auto rijdt werkelijk fantastisch met de 218 pk / 310 Nm zescilinder. Er is al vroeg veel koppel paraat, zodat er heerlijk mee getoerd kan worden. Op de snelweg kan de auto naar wens zijn andere gezicht tonen: hij is zeer snel.
Ik heb de sedan altijd goed laten onderhouden. Het is een sjieke verschijning in fjordblau met donkerblauw leer. Er zitten nieuwe banden rond de lichtmetalen velgen. De 3.0 Si heeft elektrisch bedienbare buitenspiegels en een elektrische antenne. Er zit een tijdsoriginele radio in.

Met vriendelijke groeten, Bram Visser.Laatst toegevoegde foto's

meer foto's