25-10-2017: Te koop BMW 323 Ti Sports

Te koop  BMW 323 Ti Compact E36:

323-02

Unieke BMW 323 Ti Sports Limited Edition aangeboden.

In het laatste productie jaar van de BMW E36 compact heeft BMW in Duitsland een speciaal model geleverd, de BMW 323 Ti Sports Limited Edition, waarvan er ongeveer 1.000 zijn gemaakt. In ons land een zeldzame verschijning!

Ten opzichte van een “normale’ 323 Ti is een Sports Limited Edition direct herkenbaar, omdat deze auto uiterlijk geheel opgebouwd als de M3 compact, een model dat nooit in productie kwam. Aan de voorzijde is een M3 spoiler aanwezig, zonder de extra lip, aan de zijkanten zijn venturi skirts gemonteerd en de achterbumper is voorzien van een diffuser. Daarnaast zijn de originele M3 spiegels gemonteerd, met elektrische verstelling. De velgen zijn de originele 16” dubbelspaak design velgen met 225/50 banden.

323-03Ten opzichte van een normale 323 Ti werd het onderstel wat aangepast waardoor de Sports Limited net wat scherper rijdt. Die betere wegligging bleef niet onopgemerkt en de meeste 323 Ti Sports Limited Edition exemplaren zijn omgebouwd als circuit racewagen en eindigden in de racerij. Van binnen kreeg de Sports Limited Edition een lederen interieur. De meeste daarvan waren zwart. Het stuurwiel van een Sports Limited Edition is voorzien van 2 grijze delen, daar waar het normale M design stuurwiel zwart is.

Deze 323 Ti Sports Limited Edition is destijds nieuw gekocht in Wiesbaden als 2e auto. Dat de eerste koper luxe kon waarderen blijkt wel uit de opties die hij koos;

Airconditioning, Elektrisch verstelbare stoelen links en rechts, stoelverwarming links en rechts, een ingebouwde BMW GSM telefoon, een BMW high performance audio systeem, automatisch dimmende binnenspiegel, koplampwissers, een elektrisch schuif-kantel dak, een zonne rollo voor de achteruit, een voorruit met groene band, een origineel BMW alarm en airbags in stuur en portieren. Kortom, de hele optie lijst is aangekruist met uitzondering van de parkeersensoren. Vanzelfsprekend is deze auto van ABS en tractiecontrole voorzien.

323-04

Bij aankoop was de 323 in prima staat. Desondanks is de auto in de originele kleur overgespoten, waarbij de carrosserie voor het grootste deel is gedemonteerd. De deurrubbers en rubbers van het schuifdak zijn vervangen door nieuwe exemplaren en ook de stoot-strippen op de deuren. Er zijn nieuwe lampglazen geplaatst en de breedstralers vervangen. De airconditioning is gereinigd en opnieuw gevuld. Daarnaast is de auto bij Auto Admiraal in Oude -Tonge voor groot onderhoud op bezoek geweest en is hij voorzien van een nieuwe originele BMW uitlaat.

Het resultaat is een BMW 323 Ti die uiterlijk en van binnen bijna niet van nieuw is te onderscheiden, waar alles in functioneert zoals het hoort en die rijdt zoals u van een dergelijke auto mag verwachten. De kilometerstand van deze auto is ongeveer 145.000 km. De auto is voor het eerst geregistreerd in 2000.

Beknopt overzicht:
Type:            323 Ti Sports Limited Edtion
Kleur:           Zwart 668
Interieur:      Oregon leder zwart323-01
Motor:          2.5 liter lijn 6 cylinder met 170 p
                     v.v. automatische 5 versnellingsbak

Opties:

 • Airconditioning,
 • Elektrisch verstelbare stoelen links en rechts
 • Stoelverwarming links en rechts
 • BMW GSM telefoon
 • BMW high performance audio systeem
 • Automatisch dimmende binnenspiegel,
 • Koplampsproeiers,
 • Elektrisch schuif-kantel dak,
 • Zonne rollo voor de achteruit,
 • Voorruit met groene band,
 • BMW alarm systeem
 • Airbags in stuur en portieren

Bouwjaar:              2000
Kilometerstand:    < 145.000

Vraagprijs € 12.500,-

Deze auto is voorzien van een geldige APK.

Voor meer informatie:
R. J. Mostert
tel. 06-51207817  of via email

Heeft u serieuze interesse en wilt u deze auto bekijken (omgeving Stellendam) dan is dat geen probleem wanneer er een afspraak wordt gemaakt.

 

 

 

 

Laatst toegevoegde foto's

meer foto's