03-09-2023: Nazomerrit Rivierenland

Terug naar album overzicht

Deze prachtige rit, uitgezet door Thomas en Marcel Winkelman, bracht zo'n 50 equipes aan de start. Een ongekend aantal, gezien de datum waarop we deze rit op de kalender hebben gezet. 

Deze rit stond ook in het teken van ons 35-jarig bestaan. Misschien was dat ook wel de reden dat er zoveel interesse was om mee te rijden.

We gingen van start bij museum Visscher Classique in Buren. Degenen die vroeg aanwezig waren konden nog genieten van de prachtige auto's en andere voertuigen in het museum. Vooral Franse auto's zijn de hoofdmoot, maar ten tijde van ons bezoek was ook juist een expositie met Opel van start gegaan. Een museum dat de moeite waard is om vaker te bezoeken.

Het eerste deel van de rit bracht ons door het rivierenlandschap - dijkje op dijkje af - naar Vuren waar een prima verzorgde lunch klaarstond.

Tijdens de lunch werd een origineel BMW hulpverleningskussen verloot. Dit kussen, voorzien van een complete inhoud van een verbanddoos, kon als optie bij een nieuwe auto worden aangeschaft. Het kussen is beschikbaar gesteld door iemand die het bij een woningopruiming vond. 
Gelukkige winnaar was Ton Jansen, die na het gooien van een dobbelsteen het juiste lootje kon tonen.

Na de lunch werd de rit vervolgd, ook weer langs rivieren en uitgestrekte boomgaarden en door schilderachtige plaatsen. Het eindpunt was bij TRIS Museum in Zwijndrecht. Dit museum is opgezet door clublid Ad van Wingerden. De collectie bestaat uit militaire objecten, beeldmateriaal en persoonlijke spullen van militairen, die voor het Nederlandse leger hebben gediend in Suriname. 

Daarnaast bezit Ad een aantal klassieke BMW's, waaronder Barockengels, die oor ons bezoek speciaal naar buiten waren gebracht om ze te bewonderen.

Het leverde mooie beelden op met de klassieke BMW's die op bezoek waren in het museum. Vermeldenswaard is ook dat Uli en Marianne Sauer voor deze dag met hun BMW 507 naar Nederland zijn gekomen, om ons jubileum extra luister bij te zetten!

De dag werd afgesloten met een gevarieerd en zeer smakelijk Surinaams buffet, dat in het museum voor de nablijvers was klaargezet.

We kijken terug op een prachtige nazomerrit, met dank aan Thomas en Marcel voor het uitzetten daarvan.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's