16-10-2022: Herfstrit door Noord-Hollandse polders

Terug naar album overzicht

René van Harlingen en Dirk-Jan Nat hadden hun vuurdoop met de organisatie van een clubrit. Een spannende voorbereiding die tot een geweldig mooie rit heeft geleid.
Meer dan 30 equipes hadden voor deze rit ingeschreven, waardoor het met zo'n 60 deelnemers gezellig druk was.
Bij de start werden we hartelijke ontvangen bij La Mère Anne, Dorpsweg 110 in Oudendijk NH.

In de aanloop die dag leek het weer zich niet te houden aan de gemaakte afspraken. Een aantal deelnemers kwam dan ook niet droog aan op de start-locatie in Oudendijk. Gelukkig werd het weerbeeld bij benadering van Oudendijk alsmaar beter, waardoor zo rond half elf de eerste auto van start kon gaan met prachtig weer en inmiddels vrijwel droog wegdek.

René en Dirk-Jan hadden een prachtige rit uitgezet over dijkjes en door schilderachtige dorpen. 

In Graft werd even gestopt om op aanraden van René een bezoekje te brengen aan Bram & Aagie, het kleinste snoepwinkeltje van Nederland. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om in zichzelf te trakteren op nostalgisch snoep, zuurstokken en zoethout.

Voor de lunch werd aangelegd bij de Kerckhaen in Westbeemster. Prima verzorgd, met soep, vers brood, vers vruchtensap en een kroket was er voor 'elck wat wils'.

Vanaf de Kerckhaen werd de rit vervolgd door de weer prachtig polderlandschap, met historische gebouwen en vele historische waterwerken en molens.

Rond half 5 werd het eindpunt bereikt in Volendam, waar nog even kon worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. 

Een aantal deelnemers is nog blijven eten om de dag af te sluiten.

René, Dirk-Jan worden bedankt voor de perfect georganiseerde dag. 
Dat geldt ook voor familie en vrienden die hen hebben geholpen om de dag in goede banen te leiden!!

De foto's zijn gemaakt door Jolanda Holtvluwer


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's