26-03-2023: Openingsrit 2023 Deventer

Terug naar album overzicht

Voorjaarsrit 26 maart 2023

Esther Stam en Ronald Borgers hadden in 2022 de taak op zich genomen om dit jaar de voorjaarsrit te organiseren. Daarvoor hadden zij “Charles Dickens stad” Deventer als startlocatie op het oog. Een goede keuze zo bleek, want binnen de korte keren was het maximum van ca. 40 equipes voor deelname bereikt.

Die verzamelden zich bij Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel om de start van het jaar mee te maken. In een sfeervolle zaal met uitzicht over de IJssel werden de deelnemers ontvangen en getrakteerd op koffie en wat lekkers erbij.

Na het openingswoord door voorzitter Jannes Buiter kon van start worden gegaan met een korte briefing. Aandachtspunten tijdens de route en de uitgangspunten voor de rit werden toegelicht, waarna de eerste equipe kon vertrekken.

Er was een prachtige route uitgezet in een gebied dat kan worden omschreven als een zeer gevarieerd landschap door de Veluw en de Nijkerkerpolder. Voor de lunch bleven we binnen de grenzen van de Veluw. Via Emst ging de route de Veluwe op naar Vierhouten, Elspeet, Uddel en Garderen. Een uitstekende lunch stond klaar bij Gasterij Zondag in Garderen, waar nog gezellig kon worden bijgepraat.

Na de lunchpauze ging het tweede deel van de rit door het zuidwestelijk deel van de Veluwe om uit te komen in het polderlandschap bij het Veluwemeer. Van daaruit werd de route vervolgd in de richting van Amersfoort, naar het eindpunt bij Fletcher Hotel, vlakbij de Stichtse Rotonde.

We kijken terug op een zeer geslaagde eerste clubrit van 2023. Esther en Ronald werden met een daverend applaus bedankt voor de voortreffelijke organisatie van de dag en de route. Ook het duidelijke routeboek zorgde ervoor dat niemand het spoor bijster raakte.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's