30-04-2023: Bijna Mei-rit

Terug naar album overzicht

Voor deze rit streek BMW Klassiek neer in Odijk, bij BMW specialist Gijsbertsen aan de Rijnseweg 7.
Een adres dat we zeker nog eens moeten bezoeken, voor oplossen van vraagstukken op het gebied van onderhoud en reparatie, of om vooral de sportieve BMW’s nog eens van dichtbij te bekijken.

De rit was uitgezet door Daan Pont en Chris Rens. Zij hebben een 'bolletje - pijltje' route uitgezet en daarbij het gebruik van een afstandsapp geïntroduceerd. Deze Rally Tripmeter werkte voor de meesten perfect en er zijn dan ook nauwelijks problemen geweest om de route te volgen.

Met bijna 50 equipes was het een geweldige opkomst voor deze rit. Zij konden genieten van de gastvrije ontvangst bij Gijsbertsen BMW Specialist in Odijk. Het was dan ook een drukte van belang in en rond de start-locatie.

Na wat rondkijken en informatie over het bedrijf gingen de eerste equipes van start voor een tocht over de Utrechtse heuvelrug. Het routeboek leidde ons door prachtig landschap langs Leusden, Achterveld en Barneveld om uit te komen aan de rand van Ede. Daar kwamen we aan voor de lunchpauze bij Steakhouse Amadeus aan de Wekeromseweg. 

Na de prima verzorgde lunch werd de rit vervolgd in de richting van Kootwijk. Verder ging het langs Ugchelen, Beekbergen en Brummen naar  De Steeg. Dit gebied, De Veluwezoom geheten, kenmerkt zich door gevarieerd landschap, met hoogteverschillen rivierlandschap en prachtige landhuizen, natuurgebieden en parken. In De Steeg werd doorgestoken naar de Posbank, een prachtige route door bos en over uitgestrekte heidevelden, met zelfs haarspeldbochten in het mooie heuvellandschap om de hogere delen van dit mooie gebied te kunnen bereiken. De finish was in Arnhem bij Hotel Trix aan de Schelmseweg, vlakbij het Open Lucht Museum en Burgers Zoo.

Hier kon op het terras nog uitgebreid worden teruggekeken op deze prachtige dag.

De foto's zijn van John Holtvluwer en Chris Rens.

 


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's