13-08-2023: 50-ste Oldtimer Grand Prix Nürburgring

Terug naar album overzicht

Van 11 t/m 13 augustus werd voor de 50-ste keer de AVD Oldtimer Grand Prix georganiseerd.
Een gedenkwaardig jubileum en niet in het minst door de deelname van Uli Sauer, die alle edities heeft meegedaan en dat ook nog met dezelfde auto. Zijn geliefde BMW 328 van 1938.

Binnen BMW Klassiek hadden we al bij vorige edities afgesproken dat we zijn jubileum extra glans zouden geven, door hem met een grote vertegenwoordiging te verrassen. En dat gebeurde dan ook. Met zo'n 25 personen waren we naar de Eiffel afgereisd voor een weekend waar nog over nagepraat kan worden.

Uli kreeg voor zijn prestatie van BMW Klassieke Autoclub Nederland een kampioenschaal aangeboden, met daarop zijn trouwe BMW racewagen. Dat gebeurde op de toegangsweg naar het klassieke 'Fahrerlager', waar hij ook werd geëerd door de organisatie van de Nürburgring. Hij kreeg een esdoorn aangeboden, met een bordje waar zijn prestatie op vermeld staat. Deze boom staat op het eretalud naar de tunnel richting Fahrerlager.

Uli was verrast met beide onderscheidingen en om zijn dankbaarheid te tonen bood hij ons een ritje aan op de Nordschleife. Dat zou gebeuren op zondag 13 augustus. De geplande tourrit door de Eiffel moest daarom geannuleerd worden. Het aantal ritten Nordschleife - er was ruimte voor zo'n 6 ritten - werd door loting onder de leden verdeeld.

WDR 3 maakte een video, die deel uitmaakt van een nieuwsitem dat 15 augustus 2023 is uitgezonden. Het verslag over Uli begint bij minuut 8:44. Klik hier om deze uitzending te bekijken.

We kijken terug op een zeer geslaagd OGP weekend.

De foto's zijn gemaakt door:
1. Jeroen de Laat (OGP1)
2. John Holtvluwer (OGP2)
3. Peter-Jan van Kooten OGP3)


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's