07-04-2024: Rondje Veluwemeer

Terug naar album overzicht

Op zondag 7 april 2024 ging het rittenseizoen van start in Zeewolde. BMW Klassiek was daar te gast bij Bakker Logistiek, een grote transporteur van vooral verse levenmiddelen voor supermarkten.

We werden gastvrij ontvangen door Rob Alsmegeest en zijn gezin, met koffie en wat erbij. 
Rob vertelde over het ontstaan van Bakker Groep en over de dagelikse acitiviteiten op het immense compex, van waaruit vele supermarkten in het land bevoorraad worden. Een indrukwekkend complex waar dagelijks een enorme hoeveelheid goederen verwerkt wordt. Gedeeltelijk geautomatiseerd en vooral ook mensenwerk.

Na de ontvangst was er een rondleiding door het complex en werd nog informatie gegeven over de manier waarop de verwerking plaatsvindt en hoe binnen de groep met het vele personeel wordt omgegaan. Door de persoonlijke aandacht is er een grote saamhorigeheid in het familiebedrijf ontstaan, waardoor mooie resultaten worden neergezet. Rob vertelde trots te zijn op zijn mensen en op de sfeer en de cultuur binnen het bedrijf.

Na de rondleiding kon de rit rond 11:00 uur van start gaan voor een mooie route door 'het nieuwe land' waar meer dan 50 jaar geleden de eerste wegen werden aangelegd. Verrassende weggetjes langs bloeiende bollenvelden en vers omgeploegde akkers. Klaar voor een nieuw groeizaam seizoen.

Het eerste deel van de route was vooral in het polderland gelegen en na de oversteek richting Veluwe werd aangelegd in Elburg voor de lunch. Prima verzorgd en binnen de historische grenzen van de stad. Voor de auto's van BMW Klassiek was een ruim en goed berijdbaar grasveld gereserveerd

Het tweede deel van de rit ging door de Veluwe om na een prachtige route uit te komen in Putten.
Daar werd de dag afgesloten met een hapje en een drankje om nog even na te praten over de mooie openingsrit.

Dank voor Jolanda Holtvluwer, die de foto's maakte, en voor John Holtvluwer en Geurt Plomp die de handen ineen hadden geslagen voor het uitzetten van deze prachtige openingsrit 2024.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's