26-05-2024: Rit door het Groene Hart

Terug naar album overzicht

Voor onze tweede clubrit dit seizoen, door het Groene Hart van Nederland, op 26 mei 2024 waren we voor de start uitgenodigd bij Autobedrijf Lekx in Alphen aan den Rijn.

Uitgenodigd door Martien Lekx en zijn echtgenote Josien waren we in feite te gast bij zoon Jeroen, die het autobedrijf runt waar de klok alleen maar BMW slaat. Maar ook een paar uiterst zeldzame Monica’s, eigendom van Martien en Josien, konden daar worden bewonderd.

Er hadden zich zo’n 45 equipes verzameld, om deze dag mee te maken.

Na een korte presentatie door Jeroen Lekx, over hun specialisme en de liefde voor BMW, kon vanaf 11.00 uur de eerste équipe vertrekken voor de rit door het Zuid-Hollandse landschap en langs de Zuid-Hollandse meren en plassen. We reden door wat kleine dorpjes om ergens bij Woerdense Verlaat het Utrechtse weidegebied in te rijden. Hier staan de (veelal) kaasboerderijen soms wel 300 – 500 meter van de openbare weg.
Via Kanis, Haarzuilens met het beroemde kasteel ‘De Haar’ en Harmelen reden we naar de lunchplaats in Montfoort.

In het stadje Montfoort werden we getrakteerd op smalle straatjes en krappe bochten. Een schilderachtige route naar  ‘De Heeren van Montfoort’, waar een lunch voor ons klaarstond. In het kasteeltje en  op het terras – dat ondanks de regen prima geschikt bleek – werd uitgebreid geluncht.

Na de lunch vertrokken we langs de Hollandsche IJssel weer richting het Zuid-Hollandse. De rit voerde ons o.a. langs Oudewater, Bodegraven, Boskoop, Hazerswoude en Leiden om uiteindelijk in Nieuwe Wetering uit te komen voor een hapje en een drankje. Op de eindlocatie, bij restaurant ‘Tussen Kaag en Braassem’, werd nog uitgebreid nagepraat. Een aantal deelnemers bleef eten om de dag op gepaste wijze af te sluiten.

Het was weer een geweldig mooie rit en op de pleisterplaatsen was volop ruimte om nog even de deelnemende auto’s te bekijken of op de foto te zetten.

We kijken terug op weer een geslaagde clubdag, met dank van de familie Lekx, voor hun gastvrijheid en de verzorging van de deelnemers. Maar ook dank voor Geurt Plomp, die de route heeft uitgezet en voor Jolanda Holtvluwer die zorgde voor de foto’s.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's