30-06-2024: Rit door De Kempen

Terug naar album overzicht

De leden van BMW Klassiek waren deze dag voor de start uitgenodigd door Jan Hein Alkemade. Hij heeft in de vele  jaren dat hij eigenaar van RENOVA BMW was, een prachtige collectie zeldzame BMW's opgebouwd.
Niels Baartman en Jos van Esch hebben met hem afspraken gemaakt om de ontvangst met Brabantse gastvrijheid - dus incusief een Brabants worstebroodje - te organiseren in en bij het pand in Tilburg, waar hij zijn collectie een plaats heeft gegeven. 

Een prachtige locatie, met smaak ingericht, als je kijkt naar de bijzondere objecten die Jan Hein bij elkaar heeft weten te brengen. Dat RENOVA bij hem in het hart zit was duidelijk te zien en ook dat hij zijn bedrijven met grote liefde heeft geleid.

Na een rondleiding, verdeeld in 3 groepen, waarbij Jan Hein informatie gaf over het ontstaan van de collectie en de bijzonderheden van een aantal van de gepresenteerde auto's, kon de rit door De Kempen (Nederland en België) van start gaan. Meer dan 50 equipes hadden zich voor deze prachtige rit ingeschreven.

Het eerste deel van de rit ging naar de lunchlocatie, Center Parcs De Vossemeren in België.

Na de lunch ging de route verder door De Kempen met een stop bij Abdij Postel, waar de benen nog even konden worden gestrekt. Eindpunt was Café Den Horst in Haghorst, waar de dag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

We kijken terug op een prachtige dag, met dank aan Jan Hein Alkemade voor zijn gastvrije ontvangst en Jos van Esch en Niels Baartman voor het organiseren van de dag en het het mooie en duidelijke routeboek dat zij daarvoor hebben samengesteld.

Ook woorden van dank aan Jolanda Holtvluwer, die zorgde voor de prachtige foto's in dit album.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's