7 juli 2013 Kersenrit 2e editie

Terug naar album overzicht

Precies een jaar na de 1e editie is op zondag 7 juli 2013 de BMW Klassieke Autoclub "Kersenrit" verreden. Met 21 auto's en gezamenlijk meer dan 40 inzttenden was het een geslaagde opkomst. De tocht was oorspronkelijk op de kalender gezet door oud voorzitter Bernd Zierleyn.
Door zijn overlijden op 23 mei 2013 leek het er aanvankelijk op dat de tocht niet door kon gaan. Dankzij de inzet van een aantal clubleden is deze Kersenrit toch doorgegaan en werd opgedragen aan Bernd Zierleyn.

De start van de rit was in Maarsbergen bij La Place, waar uitstekende koffie en gebak zorgden voor een prima begin van de dag.
De tocht zou gaan naar Amerongen om van daar met de pont over te steken naar de Betuwe. Via het rivierenlandschap, met aan de dijk diverse kersentelers, werd de rivier nog een paar keer overgestoken om voor de lunch te pauzeren in Culemborg, bij "Werk aan het Spoel", een oud bunkercomplex dat is omgevormd tot een bezoekerscentrum met horeca en huisvesting voor diverse cultuur - en kunstbedrijfjes, inclusief een aantal ateliers van kunstenaars. Het prachtige uitzicht over de Lek maakt het tot een unieke locatie.

Na de lunch werd de rit vervolgd naar Deil om bij clublid Jan van Zanten op de koffie te gaan. De familie had de garage mooi verzorgd en er kon de collectie klassieke BMW's worden bezichtigd (echte en miniaturen). 

Het einde van de rit was bij fruitteler De Oosterling, waar kon worden genoten van vers geplukte kersen en deelgenomen aan een rondleiding door de laagstam boomgaard in "tentkassen". Ook vond hier de kersencompetitie plaats.

BMW KLassieke Autoclub kijkt terug op een prachtige dag.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's