Terug naar album overzicht

Zondag 22 juni 2014 verzamelden 22 equipes vanuit het hele land zich in Parrega voor de Sûdwest Fryslan Zomertoertocht. Ook enkele nieuwe leden en BMW-liefhebbers die een lidmaatschap overwegen waren aanwezig.
 Voorafgaand aan de start, bij Heeres Auto’s, een autobedrijf gespecialiseerd in het merk BMW, memoreerde voorzitter Jannes Buiter het plotselinge overlijden van clublid Doekle Heeres, afgelopen december. Hij sprak dank en waardering uit omdat de familie Heeres desondanks de organisatie van de rit op zich had willen nemen. Ter plaatse konden de leden een aantal mooie BMW-modellen uit vervlogen jaren en een Bristol 403 bewonderen en rondkijken in de werkplaats. Ook de BMW 315/1 van Doekle, waarvan de restauratie nog steeds loopt, was opgesteld en er was voorzien in een fotoverslag van de restauratie.

De route riep een soort van vakantiegevoel op, voerde door karakteristiek vlak gebied, langs veel water met zeilboten, mooie dorpen, steden en dijken met schapen. Af en toe moest gestopt worden vanwege openstaande bruggetjes. Onderweg ook mooie uitkijkjes over het IJsselmeer. In Stavoren werd op een terras geluncht met Fish & Chips. Tijdens het middagdeel werd het Fries Openluchtmuseum, “Aldfaers erf route”, in Allingawier bezocht. De dag werd afgesloten in Sneek met de prijsuitreiking en een diner. Als ode aan de heersende oranjegekte werd ter plaatse de Nederlandse driekleur gevormd met auto’s van leden. Bekroning was de oranje BMW 2002 van de voorzitter van één van onze zusterclubs.

BMW Klassiek kijkt terug op een geslaagde zomertoertocht in Friesland met een mooie opkomst en prima weer. Het bestuur dankt de familie Heeres voor de uitstekende organisatie en de geboden gelegenheid om indrukken op te doen van een stukje Nederland waar velen van ons niet dagelijks komen. 


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's