13 juli 2014 Kersenrit

Terug naar album overzicht

Kersenrit, 13 juli 2014

Derde editie

Het idee van een kersenrit stamt van oud-voorzitter Bernd Zierleyn die het evenement in 2012 voor het eerst op de kalender zette. Dit jaar vond dus alweer de derde editie plaats.

Tijdens de ALV in februari van dit jaar spraken de leden de wens uit om de familie van de leden die ons vorig jaar ontvielen, bij één van de evenementen uit te nodigen. Familie Heeres was vanuit Friesland naar de Betuwe afgereisd. Inge Zierleyn en Ineke Maat – Voorst hadden helaas laten weten niet aanwezig te kunnen zijn.

Deelnemersveld

Met 27 auto’s en ongeveer 50 deelnemers was de opkomst goed. Ook nu weer konden we nieuwe leden begroeten. Rond de klok van half elf, bij Hotel-Restaurant de Prins in het oranjestadje Buren, konden omstanders een mooi gevarieerd deelnemersveld aan BMW’s bewonderen. Opgesteld waren de modellen waarmee de club ooit begon, als de Barockengel en de 327. Er waren ook veel wat recentere (klassieke) modellen en zelfs een actuele M6 Gran Coupe. Mede clublid Aad Rodenburg had nogal wat bekijks met zijn recente aankoop, een 320iA (E36) Coupe uit 1995 met slechts 14.000 kilometer. Inderdaad: in nieuwstaat en (“echt”!) van een oud vrouwtje geweest…

Programma

Traditioneel werd de dag begonnen met koffie en appelgebak en even bijpraten.

Organisator Jan van Zanten had een mooie route door de Betuwe uitgezet en leuke locaties gekozen voor ontvangst, lunch en afsluiting/diner. De dag startte met prima weer en ondanks de af en toe wat donkere lucht konden de cabriorijders de hele tocht met open dak afleggen.

Het ochtenddeel was ongeveer 60 kilometer lang. Sommige huizen onderweg deden met hun rieten daken, bloemen langs de gevel en mooi verzorgde tuinen wel wat aan Engeland denken.

Langs de route veel bordjes “Kersen te koop” en “Kersen eten”. Onderweg maakten velen van de gelegenheid gebruik om in de boerderijwinkel van fruitbedrijf “De Hoenderik” in Tricht wat kilootjes kersen te kopen. Deze smaakten best, ondanks het natte weer van de voorgaande dagen. Wist u overigens dat “Hoenderik” de benaming is voor de traditionele mand waarin de kersenoogst wordt verzameld?

De prima lunch werd genoten bij restaurant De Stapelbakker op het landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Op de lunchlocatie was een afzonderlijk parkeerterrein geregeld waar we onze auto’s in een halve cirkel konden opstellen. Leuk voor de foto’s!

Het middagdeel omvatte nog ongeveer 40 kilometer en eindigde bij restaurant De Betuwe in Tiel. De equipes Bakker, Binnekamp en de familie Heeres bleken de beste antwoorden op de vragen te hebben gegeven. Zij konden huiswaarts keren met (natuurlijk!) een voorraadje kersen en ieder een BMW-reistas. Een aantal leden bleef vervolgens nog dineren en moest zich haasten om tijdig klaar te zitten voor de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië. Gelukkig kwamen de Duitsers pas laat op schot….

Afsluitend

BMW Klassiek kijkt terug op een geslaagde derde rit dit jaar. Het bestuur dankt Jan van Zanten voor de goede verzorging en de mooie route tijdens de tocht.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's