29 en 30 november 2014 Oldtimerbeurs Eelde

Terug naar album overzicht

De oldtimerbeurs in Eelde is altijd de laatste activiteit van BMW Klassiek voordat de winterstop aanvangt. Ook in het weekend van 29 en 30 november waren we weer in Eelde.

Op de clubstand een opvallende blikvanger in de vorm van een speedboot uit 1980 die beschikbaar was gesteld door één van de leden. Deze boot is (origineel!) voorzien van aandrijving van het merk BMW, namelijk dezelfde 3,2 liter zes in lijn die in de jaren zeventig kon worden besteld in de toenmalige BMW 6-serie. Overigens kon de boot ook af-fabriek worden uitgerust met “Detroit Iron”, een V8 van Amerikaanse komaf. De speedboot trok behoorlijk wat aandacht van het publiek. Velen was in eerste instantie niet duidelijk waarom een automobielclub een speedboot op haar stand tentoonstelde en men wilde graag even een blik in de motorruimte werpen. Aangezien we ook een BMW 3.0 CSI (1972) en een BMW 635 CSI (1980) tentoonstelden, beschikten alle voertuigen over min of meer hetzelfde motorblok!


De oldtimerbeurs in Eelde wordt gehouden in een groot hallencomplex en het evenement heeft dan ook een behoorlijke omvang. Voor het publiek is er voldoende te zien. Ter plaatse is bijvoorbeeld een hal aanwezig die geheel is gevuld met klassieke vrachtauto’s en brandweerauto’s. Ook is er een ruime keus aan onderdelen, auto’s, motoren en zaken die op auto’s en motoren betrekking hebben. Het clubleven is in Eelde altijd uitgebreid vertegenwoordigd in een afzonderlijke hal met vaak ludieke stands. Ook de BMW Monoclub ,de liefhebbers van tweewielers van ons favoriete merk, had in Eelde een clubstand.


De najaarsbeurzen zijn voor ons, nadat de clubritten zijn verreden, belangrijke ontmoetingsplaatsen. BMW Klassiek heeft in Noord Nederland nogal wat leden, waarvan we er vele in het Flowerdome tegenkwamen. Het was gezellig druk op de clubstand tijdens dit weekend en we deden weer veel aardige en waardevolle contacten op!


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's