25 januari 2015 Nieuwjaarsborrel De Colonie Houten

Terug naar album overzicht

Zondagmiddag 25 januari jl. werd in het sfeervolle Regthuijs van Restaurant De Colonie in Houten de nieuwjaarsreceptie van BMW KLASSIEK gehouden. De aangeklede borrel werd dit jaar voor het eerst op voorstel van leden georganiseerd.  Met 35 aanwezigen was de opkomst goed. Vier nieuwe leden maakten er nader kennis met de club. Het aantal klassieke BMW’s was met slechts één exemplaar veel lager dan anders. Weersomstandigheden en (fiscale) winterslaap eisten hier hun tol.

De leden en de aanwezige partners werden ontvangen met een glaasje Prosecco om het nieuwe jaar passend in te luiden. Voorzitter Jannes Buiter was voor deze gelegenheid gestoken in een “prototype” van een toekomstig clubshirt, dat met ondersteuning van adverteerder Suixtil tot stand was gekomen. Jannes blikte terug op een voor de club succesvol 2014 en bracht een toast uit op een gezond en betekenisvol 2015. Bestuurslid evenementen Geurt Plomp bood de aanwezigen zicht op de goed gevulde evenementenkalender voor dit jaar.

BMW Nederland had een aantal fraaie kalenders ter beschikking gesteld. Deze werden via loting verdeeld onder de aanwezigen. Onze jongste aanwezige (Laura, bijna 7 jaar) nam de trekking voor haar rekening door, uit een kannetje van het door BMW geadviseerde oliemerk, de namen van de gelukkigen te selecteren.

Eén van de leden had “ter leering ende vermaack” wat BMW-literatuur meegenomen die goed werd bekeken. Prachtig was het meegenomen foldermateriaal van de fameuze BMW M1 en het eerste model van de BMW 5-serie dat ruim is voorzien van tekeningen uit de ontwikkelingsfase van dit model. Aardig detail op één van de tekeningen is een autotelefoon uit het prille begin die bij een aantal aanwezigen associaties opriep met “Derrick”, de hoofdinspecteur uit de gelijknamige TV-serie, die zich bij voorkeur verplaatste in auto’s van ons favoriete merk. Nederland dankt er nog steeds de cultzin, “Harry, hol schon mal den wagen”, aan!

De receptie werd door wie dat wilden afgesloten met een heerlijk diner in het restaurant van De Colonie. Ook hier was het gespreksonderwerp nogal eens BMW. Eén van de leden zette zich zelfs, op aanvraag van onze jongste aanwezige, aan een tekening van de eigen mobiele trots!


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's