12 april 2015 Voorjaarsrit 2015

Terug naar album overzicht

Op zondag 12 april 2015 hadden zich maar liefst 35 equipes ingeschreven om de opening van het rittenseizoen 2015 mee te maken.

De organisatie van de rit was in handen van Donald en Geke Beck, die het vorige seizoen de eer hadden gewonnen door met het beste resultaat over de eindstreep te komen. Er was een prachtige rit uitgezet, met de start in de onmiddellijke nabijheid van Bergen op Zoom. 

Aan de hand van een prachtige routebeschrijving werden deelnemers langs historische plekje geleid. Bovendien werd over de historie de nodige informatie gegeven, ondersteund met kaarten uit de oudheid.

Halverwege de voorjaarsrit waren we te gast bij een groot liefhebber van klassieke auto's. Hoewel zijn grote liefde zou liggen bij materiaal van Britse afkomst, konden we ook ander zeldzaam materiaal bewonderen en om de sfeer een extra boost te geven werden wij daar ontvangen met "live" accordeonmuziek. De onuitputtelijke muzikant bleek een ingenieus gebouwde robot te zijn, die zonder biertje of rustpauzes zijn repertoire kon spelen. De robot bleek meer dan 4.000 titels te hebben ingestudeerd. 

Bij onze gastheer was gezorgd voor een eenvoudige lunch.

De tocht werd voortgezet naar het eiland Tholen, om te eindigen in Ossendrecht.

In Ossendrecht werd de score van de dag opgemaakt en beoordeeld welke equipe de wetenswaardigheden die opgezocht moesten worden het beste had weten te vinden.

Hans en Marjolein hadden de hoogste score bereikt en wonnen daarmee voor een heel jaar de zorg over de Vandenpas wisselbokaal en de eervolle taak in 2016 de voorjaarsrit te mogen uitzetten.  


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's