11 juli 2015 Midden Nederland Kersenrit

Terug naar album overzicht

Op zaterdag 11 juli was een rit uitgezet met een leerzame start bij het ROC Automotiv College in Nieuwegein. De docenten Edwin Bollema en Eric Kluvers hadden op deze vrije zaterdag aan het begin van de vakanties met groot enthousiasme een ontvangst geregeld, met passend gebak en koffie om de dag mee te beginnen.

Na de ontvangst kregen de deelnemers een rondleiding en presentaties over de hedendaagse opleiding autotechniek. De nieuwste technieken, zoals elektrische aandrijving en CVT (de opvolger van het DAF pientere pookje) konden van binnen worden bekeken.

Ook een auto van ons gezelschap, de 635 Csi van Hein en Tiny Engberts, werd aan een kritische blik onderworpen. De auto kwam weer veilig van de brug om de rit naar de kersen te aanvaarden.

De weergoden waren die dag ook zeer inschikkelijk, zodat zonder problemen open gereden kon worden.

Er was een mooie tocht uitgezet langs water, over dijkjes en door historische plaatsen, met schilderachtige bruggen.

Doel van de rit was de Kersentuin in Schalkwijk, waar oude hoogstam kersenrassen in stand worden gehouden. Daar was voor ons een smakelijke lunch klaargezet, voorafgegaan door een toelichting over de verschillende rassen en mogelijkheden die ze ter plaatse telen.

 

Na de lunch vertrokken we voor het laatste deel van de rit, om de dag af te sluiten bij de Bergse Bossen in Driebergen. Een aantal equipes bleef daar nog om van de barbecue te genieten.

Als vanouds een geslaagde dag, met volop gezelligheid.

 


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's