6 september 2015 Late zomerrit

Terug naar album overzicht

Late zomerrit: BMW Klassiek bezoekt regio Venlo

Zondag 6 september waren de leden van BMW Klassiek door het bestuur uitgenodigd om af te reizen naar de regio Venlo voor de “nazomerrit”, alweer de vierde rit van dit jaar.

Ontvangst

Bij het startpunt, het idyllisch gelegen Hotel De Bovenste Molen in Venlo, waren de leden al vroeg aanwezig om elkaar te ontmoeten en onder het genot van koffie met appelgebak even bij te praten. Voor veel leden was de afstand naar Venlo groter dan gebruikelijk. Met 21 equipes was de opkomst desondanks prima. Ook deze dag waren weer enkele nieuwe leden aanwezig. We zijn hier blij mee! De aanwezigheid van nieuwe leden is een mooi gevolg van de gestage groei die BMW KLASSIEK op dit moment doormaakt.

Clublid Hans de Bruijn was aanwezig met een BMW 502 “Barockengel” uit de collectie van BMW Dealer Renova. Eigenaar Jan Hein Alkemade, gezegend met een passie voor klassieke BMW’s en zelf in het bezit van diverse klassieke BMW’s, liet op deze manier zijn waardering blijken voor een klantrelatie met Hans en zijn familie, die inmiddels al meer dan 50 jaar teruggaat. Jan Hein bezorgde Hans een unieke dag!

Clublid John Holtvluwer, altijd op zoek naar documentatie van ons favoriete merk en bijzondere BMW-items, liet ons versteld staan van een aantal van zijn vondsten rond het thema BMW en muziek. Langs kwamen onder meer een BMW-mars, LP’s van een BMW-koor en cassettebandjes voor onderweg met door BMW geselecteerde muziek, voorzien van (voor het merk BMW) wervende teksten tussen de nummers. Prachtige tijdsbeelden!

Ontvangst en rondleiding bij Classic Car Venlo

Vervolgens vertrokken de deelnemers voor een korte rit naar het restauratiebedrijf Classic Car Venlo. Bij dit bedrijf vinden compromisloze restauraties plaats, waarbij nagenoeg alle werkzaamheden in eigen huis plaatsvinden. De trotse eigenaren Math en Peter Niessen hadden hun bedrijf deze zondag voor ons opengesteld en verzorgden persoonlijk de ontvangst en de rondleidingen. Ter plaatse werd onder meer gewerkt aan topauto’s als diverse Mercedessen 190 SL en 300 SL, diverse Maserati’s, Porsches 356, een Iso Grifo en een Monteverdi 375. Math kreeg de lachers op z’n hand toen hij bekende dat hij een (erg roestige) BMW 2000C had gesloopt om te kunnen beschikken over de onderdelen van het schuifdak voor de inbouw in de hardtop van een Mercedes SL.

Het was prachtig om kennis te maken met de passie en vakmanschap waarmee binnen Classic Car Venlo restauraties plaatsvinden!

 

Lunch

Voor de lunch werd aangelegd bij Brasserie Alt Arcen in de gelijknamige plaats. Onderweg werden de auto’s verdeeld over een drietal routes om lange wachttijden bij de pontjes te voorkomen. Organisator Geurt was erin geslaagd om een erg mooie route uit te zetten. Bij Alt Arce stond een fijne lunch klaar. Er werd uitgebreid teruggeblikt op het bezoek aan Classic Car Venlo.

Middagprogramma

De middag stond in het teken van het bezoeken van enkele bezienswaardigheden. Na de lunch konden de deelnemers, naar keuze de kasteeltuinen in Arcen bezoeken of rondkijken in het Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon, dat over een grote collectie legervoertuigen beschikt. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje in Overloon. Voor de liefhebbers was een diner georganiseerd bij Restaurant De Heeren van Overloon.

BMW KLASSIEK kijkt terug op een prachtige dag. Het bestuur dankt evenementencoördinator Geurt Plomp voor het uitzetten en de organisatie van deze rit!


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's