11 oktober 2015: Herfstrit Twente

Terug naar album overzicht

Herfstrit BMW KLASSIEK in Twente

Ontvangst

Zondag 11 oktober jl: BMW KLASSIEK verzamelt zich in het Twentse Tubbergen voor de vijfde en laatste clubrit van het seizoen 2015. Het is nog fris bij aankomst maar de zon kondigt alvast een prachtige dag aan!

 Clublid Hans Buursen heeft een ontvangst georganiseerd bij Jabé Reclame, het bedrijf van zijn zoon Rob. Ter plaatse kunnen de leden genieten van koffie met Twentse Krentenwegge. Er valt zowel binnen als buiten van alles te zien. Rob vertelt gepassioneerd over zijn bedrijf dat in 2013 tot wereldkampioen Carwrap werd verkozen en leidt de leden met zichtbare trots rond.

Bijzondere BMW’s aan de start

Buiten staat natuurlijk een groot aantal klassieke BMW’s. Vandaag zijn ook enkele auto’s van niet-leden te bewonderen. Het bestuur heeft namelijk enkele BMW-liefhebbers uitgenodigd die auto’s ter beschikking gaan stellen voor Interclassics 2016 in Maastricht, waar “100 jaar BMW” het hoofdthema zal zijn. BMW KLASSIEK is een samenwerking aangegaan met de organisatoren van deze beurs. In Maastricht zullen ook veel auto’s van leden te zien zijn.

Vandaag vallen vooral de twee “instant klassiekers” BMW Z8 op, maar er zijn ook zomaar twee BMW 2002 Turbo’s te bewonderen en daarnaast een tot perfectie gerestaureerde BMW 2002 Tii in fraai Inka Oranje. Gerhard de Vries, ambassadeur van de koepelorganisatie BMW Clubs NL, is met zijn BMW 2800 CS aanwezig bij het vertrek om sfeer te proeven. Het oploopje van BMW KLASSIEK heeft deze dag zelfs de aandacht getrokken van de lokale krant, wat resulteert in een leuke reportage in de Twentse Courant Tubantia op de maandag na de rit!

De rit

Het weer speelt beslist mee, waardoor de eigenaren van cabriolets de tocht met open dak kunnen afleggen. Via Kroezenboom, Reutum en Vasse wordt gereden naar de lunch bij Wild in Reutum, een locatie waar voor sportvissers zo ongeveer alles aanwezig is voor hun hobbybeleving. Onderweg vallen abnormale aantallen eikels uit de bomen, hetgeen resulteert in flinke tikken op de lak van onze klassieke BMW’s. Gelukkig geen blijvende schades!

Na de overvloedige lunch gaat de route verder via Zenderen en Delden. Wat is Twente mooi! Bijzonder is de doortocht door de wijk Roombeek in Enschede. Deze wijk was 15 jaar geleden het toneel van de vreselijke vuurwerkramp. Inmiddels is de wijk nagenoeg volledig herbouwd, maar vanwege de overvloedig aanwezige - soms indrukwekkende -  nieuwbouw kan toch een indruk worden gekregen van de enorme omvang van de verwoestingen destijds. Een indrukwekkende getuigenis…

 

Afsluiting

De rit wordt afgesloten in Tubbergen. Onze auto’s worden in een mooie cirkel op het Raadhuisplein opgesteld en de leden genieten in het t’Oale Roadhoes van een drankje. Voor degenen die nog niet naar huis willen, wordt de dag afgesloten met een uitstekend buffet. Aan het eind van de dag kan BMW KLASSIEK ook weer enkele nieuwe leden noteren!

BMW KLASSIEK kijkt terug op een prachtige herfstrit. Het bestuur dankt Hans en Rob Buursen voor de uitstekende ontvangst, goede organisatie en mooie route!


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's