Midden Nederland toerrit 10 juli 2016

Terug naar album overzicht

10 juli 2016 was vorig jaar al gereserveerd door Aad Rodenburg, om een rit te organiseren in Midden-Nederland. De datum ligt historisch midden in het jaar rond de 1e week van juli. Kortom: het jaar is "halfdoor", maar geen reden voor Aad om er "half werk" van te maken.

We werden al - heel - vroeg in Rotterdam verwacht bij Brasserie Waalhaven, om te worden ontvangen met warme drank en gebak, al dan niet rijkelijk voorzien van slagroom.

De parkeerplaats bood op dat vroege tijdstip volop ruimte om ons rijdend erfgoed neer te zetten en te tonen.

Met 33 equipes en even zoveel voertuigen was het weer een mooie opkomst. De variatie aan modellen was groot en  iedereen was zeer verheugd dat we weer eens een vooroorlogse auto in ons midden hadden: een BMW 319 cabrio, die ook nog eens goed de sporen werd gegeven, zodat we konden genieten van het karakteristieke motorgeluid in combinatie met deze prachtige verschijning.

De route ging van de startlocatie, die ligt pal naast de start- en landingsbanen van Rotterdam Airport, naar de lunchstop in Hotel de Arendshoeve in Bergambacht. Een prima locatie met een perfect verzorgde lunchmaaltijd, waar voor elk wat wils iets was te vinden. Aad: prima geregeld en complimenten voor de kwaliteit!

In de route was een aantal oversteken met veerponten gepland. Deze voor het rivierenslandschap kenmerkende vaartochten zijn altijd een aangename onderbreking van  de rit en biedt iedereen even tijd om van de auto's, het landschap en het varen te genieten. Een enkeling was net te laat om nog mee te gaan en overwoog achter de veerpont aan te duiken, maar uiteindelijk werd er toch voor gekozen om met de auto op de volgende pont te wachten. Er waren meer nog over te zetten auto's, dus met de eenzaamheid zal het wel zijn meegevallen.

Na de lunch ging het verder naar Zeist, om de eindstreep te bereiken bij Hotel Oud London.

BMW Klassieke Autoclub kijkt terug op een prima verlopen Midden-Nederland rit, met uitsluitend tevreden deelnemers.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's