Najaarsrit 2016 "Tourrit Drenthe" 9 oktober 2016

Terug naar album overzicht

Op zondag 9 oktober stond de afsluitende rit van het seizoen 2016 op de kalender van BMW Klassieke Autoclub Nederland.

Er was een rit uitgezet met de start in Assen, bij adverteerder Cool Cat Car Interiors. Eigenaar Erik de Vries ontving een grote groep in zijn moderne bedrijfspand in Assen, waar hij op ambachtelijke wijze nieuwe interieurs en cabriodaken maakt voor auto's, in de breedste zin. Een specialisme dat ontstond uit een behoefte aan perfectie als het gaat om ontwerp en het eindresultaat. Voor klassiekerrijders een adres om te onthouden.

Voor de afsluitende rit hadden zich maar liefst 40 equipes aangemeld, wat betekende dat we zo rond de 80 personen bij elkaar kregen.

Het eerste deel van de rit, zo'n 66 kilometer ging langs het TT-circuit richting Rolde, om daar de hunebedden te bekijken. Van daaruit werd de rit vervolgd langs het Balloërveld, om via het Staatsbos bij Gieten in Gasselte uit te komen. 

Via Drouwen ging het aan de lage kant langs de Hondsrug richting Exloo. In Exloo werden we ontvangen bij distilleerderij Turv, een bijna controversiële drankenfabrikant die op bijzondere wijze zijn dranken produceert. In twee groepen kregen wij daar uitleg en gelegenheid van een deel van de drankjes te proeven. Voor velen aanleiding om voor thuis nog een flesje mee te nemen.

Bij Turv was een eenvoudige lunch geregeld die iedereen zich goed liet smaken.

Vanuit Exloo ging het door midden Drenthe richting Westdorp. Daar werd op de Brink, die in driehoekvorm is ingericht, nog een hunebed bekeken, dat daar nog niet zo lang geleden is neergelegd in het kader van een traditionele tentoonstelling, die daar periodiek (om de 5 jaar) plaatsvindt. Dit hunebed is geen "echte", maar was er neergelegd door inwoners in het dorp, die verbaasd waren over een "hunebed monument" dat elders in de gemeente voor veel geld door een kunstenaar was gebouwd. Zij deden het gratis, met stenen uit de eigen "achtertuinen" in enkele dagen. Dit "hunebed" leverde voor dit fotoalbum nog een paar mooie doorkijkplaatjes op.

De rit werd vervolgd door Westerbork om uiteindelijk te eindigen bij De Woudzoom in Spier, om gezamenlijk de dag af te sluiten met en hapje en een drankje.

Het was weer een gezellige nazit en voor een grote groep aanleiding om nog even na te blijven voor een diner. Dat was voor ons samengesteld met producten uit de streek en in het bijzonder met het vlees van de runderen die hotelhouder Fred Belt in de eigen wei heeft lopen. Een speciaal ras, met als doel zijn gasten de beste kwaliteit en smaak te kunnen leveren in zijn restaurant. Iedereen was het erover eens dat hij daarin goed geslaagd is.

 


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's