Bloesemrit 23 april 2017

Terug naar album overzicht

Op zondag 23 april 2017 is de bloesemrit van start gegaan om de bloemenpracht van bloeiende fruitbomen te bewonderen en om weer te genieten van het rijden met onze klassiek BMW's.

De rit was georganiseerd door Jolanda en Jan van Zanten, die deze rit al lang van tevoren hadden vastgelegd. Als gastheer voor de start werden we hartelijk ontvangen door directie en medewerkers van BMW dealer Bert Story in Waardenburg. Zij hadden gezorgd voor een warme showroom met de nodige warme dranken en heerlijke appeltaart. Hulde en dank voor deze gastvrije ontvangst.

De opkomst was weer geweldig goed, met 43 inschrijvingen. De groep bestond daardoor uit bijna 90 deelnemers, die de Betuwse bloemenpracht niet wilden missen.

Jan van Zanten gaf bij zijn welkomstwoord wel aan dat we er met de bloemen precies tussenin zaten, want de peren hadden hun bloemen al verloren en de appels stonden nog niet allemaal in bloei. Desondanks was er veel te genieten.

Bij de start werd de deelnemers nog gemeld dat ook een heuse rally zou worden verreden na de lunch. Dat iedereen daar wel van doordrongen was en er werd nog eventjes gewezen op de wenselijkheid daarmee rekening te houden, omdat de verzekering daar weleens problemen mee zou kunnen hebben.

Ook vertelde hij dat gedurende de rit een aantal locaties moest worden herkend, die met een letter aangegeven waren op een fotoblad, dat de deelnemers daarvoor mee zouden krijgen. Voor degene met de beste score zou aan het einde van de dag een aantrekkelijke prijs te winnen zijn.

De auto's gingen vanaf ± 11.00 van start om een rit van ongeveer 84 km te rijden.

Voor de lunch werd een Betuwse wijnbouwer (Betuws Wijndomein) aangedaan, die enthousiast uitleg gaf over het telen van druiven het het maken van wijn. Deze kon ook ter plaatste geproefd worden. 

Na de voortreffelijke lunch werd verder gereden om na 12 kilometer aan te komen op de plaats waar de "rally" gereden zou worden. Dat was een zeer spannende rit over een parcours dat met blinddoek afgelegd moest worden in zo kort mogelijke tijd, op aanwijzing van de bijrijder en zonder schade toe te brengen aan personen of goederen (er stond een parcours uitgezet met pilons klaar). Dat viel voor velen waarachtig niet mee. De tijden lagen tussen de ruim 1 minuut en meer dan 5 minuten om de eindstreep te bereiken.

Vanaf het terrein ging de rit verder naar Kesteren om tot slot aan te komen bij Restaurant Castra. Daar werden de winnaars gehuldigd met een royale hoeveelheid appels, om zelf appelsap van te maken.

BMW Klassiek kijkt terug op een fantastische dag, met dank aan Jan en Jolanda van Zanten voor de voortreffelijke organisatie. 


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's