Midden Nederland rit 25-06-2017

Terug naar album overzicht

Na een zorgvuldige voorbereiding en onderhandelingen over doorgaans voor verkeer gesloten wegen hebben Jolanda en John Holtvluwer op 25 juni 2017 het startsein kunnen geven voor "hun" Midden Nederland Rit.

Er hadden zich maar liefst 38 equipes ingeschreven, waarvan op de valreep ook nog een deelnemer die zich nog maar een paar dagen officieel lid mocht noemen.

De start was bij Hoeve Groot Zandbrink in Leusden, waar we werden ontvangen met vers gebak uit eigen patisserie. Er was voor een elk wat wils en soms een opgave om een keuze te kunnen maken.

Na een gezellige ontvangst kon om ongeveer half elf het startsein worden gegeven voor een prachtige tocht in de landelijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en door de "Rijnvallei". Een groot gedeelte van de route ging over Lekdijk en later over Zeedijk - een route langs de kust van de voormalige Zuiderzee - om de lunchlocatie te bereiken bij Restaurant Kooi in Bunschoten-Spakenburg. 

Natuurlijk werd ook een deel van historisch Amersfoort doorkruist en werd het Belgenmonument bezocht, waar geluisterd kon worden naar het carillon. De beiaardier speelde de BMW Mars.

De deelnemers kregen uitgebreide documentatie van de route mee, waaronder een muziekblad met de BMW Mars, zodat het thuis nog eens nagespeeld kan worden.

De route door het gebied dat normaal gesproken is gesloten voor auto's voerde naar het stoomgemaal Hertog Reijnout, waar we werden ingewijd in het gebruik van stoomtechniek en de werking van zijlen (een soort éénrichting sluizen om water af te voeren) en de historische achtergronden van het stoomgemaal.

De route eindigde weer bij het startpunt Hoeve Groot Zandbrink, waar nog even kon worden nagepraat over de dag, onder het genot van een hapje en een drankje.

We kunnen weer terugkijken op een geweldig mooie dag, waarbij we konden genieten van onze BMW's en vooral ook van de gezellige momenten waar volop in was voorzien.

Met dank aan Jolanda, John en hun beide zonen - die ook hun steentje hebben bijgedragen in de verzorging van de deelnemers - werd de dag met een voldaan gevoel afgesloten.

Een aantal deelnemers heeft daarna nog gezamenlijk de dag afgesloten met een diner bij De Mof in Leusden-Zuid. 


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's