Nazomer rit 16-09-2017

Terug naar album overzicht

Voor deze rit werd BMW Klassiek uitgenodigd door BMW specialist Autobedrijf Admiraal in Oude Tonge, om van daaruit te starten. Wij werden bij Admiraal hartelijk ontvangen, met koffie/thee en aansluitend een goed verzorgde lunch.

Er hadden zich meer dan 30 equipes aangemeld om de door Peter-Jan van Kooten georganiseerde toerrit te rijden over het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

Na uitgebreid bijkletsen en het delen van vakantieverhalen kon aan de BMW-klassiekers weer de sporen worden gegeven.

De route voerde ons over de mooiste wegen van het Zuid-Hollandse eiland, dat als het ware ligt ingeklemd tussen het Haringvliet aan de noordzijde en het Volkerak aan de zuidzijde. Aan de westkant de Grevelingen, als afscheiding tussen Goeree-Overflakkee en Zeeland.

Aan de hand van een routeboekje (bolletje-pijltje, met aanwijzingen) kon de tocht zonder problemen worden gereden.

Veel bekijks onderweg voor zoveel mobiel erfgoed van ons geliefde merk.

Na ongeveer anderhalf uur rijden werd in Stellendam A-Seal bereikt, een opvang van zeehonden. Hier worden door veel vrijwilligers gestrande en zieke zeehonden weer opgepept en daarna teruggezet in hun natuurlijke habitat.

Bij A-Sael kregen we een rondleiding waarbij de bijzonderheden over de opvang van zeehonden werden toegelicht.

De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje bij het naastgelegen Zoet & Zout. Een prachtige dag waarbij het weer zich uiteindelijk ook nog van zijn goede kant liet zien.

Een grote groep bleef nog na om van een à la carte diner te genieten. Een passende afsluiting van weer een zeer geslaagde clubdag.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's