Wheels in the West 2017 Hazerswoude/Boskoop

Terug naar album overzicht

Wheels in the West, 30 september en 1 oktober 2017

Voor de eerste keer werd op deze dagen in het Planetariumgebouw in Hazerswoude het oldtimerevenement Wheels in the West gehouden. Ter plaatse was een oldtimerbeurs, een dagelijkse veiling en op zondag was een rally georganiseerd. Wheels in the West is opgezet om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen slokdarm- en maagkanker. De netto-opbrengst van de entreegelden wordt beschikbaar gesteld aan dit goede doel.

BMW KLASSIEK was op de beurs aanwezig met een stand. Om een beeld te kunnen laten zien van de auto’s binnen onze club waren modellen aanwezig uit de periode 1938 – 1986. Opgesteld waren de BMW’s 327, 700, 2000 Tilux en 316 (E30). Op de beurs voerden we mooie gesprekken met geïnteresseerde liefhebbers en we deden weer een aantal mooie contacten op.

In de aangenaam lichte beursruimte was voldoende te zien en veel auto’s bevonden zich in een mooie staat. Echte exotische modellen waren er eigenlijk niet, maar dat maakt de beleving onder de bezoekers er niet minder om. Enkele handelaren boden mooie exemplaren aan van ons favoriete merk, waarbij een smetteloze BMW 501 uit 1956 van de eerste Zweedse eigenaar op veel interesse van de aanwezige clubleden kon rekenen. Op een andere stand stonden begeerlijke modellen van BMW Alpina, een 3.0 CS, een 850i en een M635i. De toekomstige eigenaren zijn van harte welkom binnen onze club J.

Ook qua andere merken was er veel moois. Opvallend was een Jaguar D-type recreation die was uitgevoerd als de auto die in 1957 met als rijders Ron Flockhart en Ivor Bueb de 24 uurs race van Le Mans wist te winnen. De originele auto maakt deel uit van de Louwman collectie.

Leuk zijn ook altijd de hebbedingetjes als modelletjes, reclameborden en folders. Hiervan was ook het nodige te zien.

Wheels in the West is ons uitstekend bevallen. Van de organisatie vernamen wij dat zij voornemens zijn om in 2018 de tweede editie van Wheels in the West te organiseren. BMW KLASSIEK is dan weer aanwezig!


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's