Herfstkleurenrit 15-10-2017

Terug naar album overzicht

Op 15 oktober 2017 stond de Herfstkleuren rit op de kalender van BMW Klassieke Autoclub.

Leidy & Albert Ploeg hebben de organisatie van deze dag vol overgave op zich genomen en na een lange voorbereiding konden zij meer dan 40 equipes verwachten, die zich voor deze laatste officiële rit van 2017 hadden aangemeld.

De start was bij De Cantharel Apeldoorn, prachtig gelegen in het gebied waar Leidy en Albert ons kennis mee wilden laten maken.

Na een ontvangst met Veluws appelgebak en koffie of thee, kon rond half elf de aftrap worden gegeven voor een prachtige tocht over de Veluwe, met volop in herfstkleuren getooide bossen en weidse vergezichten over zandverstuivingen en heidevelden. Maar ook de prachtige woonhuizen, die zo hier een daar in de parkachtige dorpen te zien waren, maakten grote indruk.

Voor de lunch werd een bezoek gebracht aan Intrapec Groep in Spankeren, waar we werden ontvangen door directie en medewerkers, maar allen wel in hun hoedanigheid als vrijwilliger van "Newdayimpact", een organisatie die zich inzet voor projecten die mensen bijstaat in uitzichtloze situaties, zoals verwoeste huizen door oorlog of ander geweld, waarbij dan ter plaatste projecten worden gesteund. Voorbeeld zijn woningbouw projecten in Kososvo en Slovenië.
Kortom, met deze lunchlocatie werd ook nog een goed doel gediend.

Na de ludieke ontvangst door gastdames kon van een prima verzorgde lunch worden genoten, om daarna nog meer over de onderneming en de Stichting New Day Impact te weten te komen.

Bij vertrek kregen alle deelnemers nog een vloeibaar geschenk mee, verpakt in de specialiteit van Intrapec.

Het eerste deel van de rit voerde ons over de Posbank naar de uiterwaarden van de IJssel om vervolgens met een pont over te steken bij Brummen. Op deze prachtige dag werden de wachttijden lang, maar met een ijsje en een praatje was er genoeg te genieten.

Aan de overkant kwam de stoet door Bronkhorst om via dijkjes en molens weer de IJssel over te steken bij Olburgen, de pont naar Dieren.

Vanaf de pont bij Dieren werd een route over de Veluwe gevolgd door een bosrijk gebied terug te keren naar het startpunt, De Cantharel in Apeldoorn, om daar de dag met een drankje af te sluiten.

Een aantal deelnemers praatte nog na aan de dinertafel die daarvoor gereserveerd was.

Het was een in alle opzichten prachtige afsluiting van het seizoen, met dank aan de weergoden, de goed geluimde deelnemers en niet in het minst door Leidy & Albert, die alle lof verdienen voor de perfecte organisatie.

John en Jolanda Holtvluwer zorgden voor de prachtige foto's.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's