Classic Wings & Wheels 2017

Terug naar album overzicht

Sponsorevenement Classic Wings & Wheels, georganiseerd door Rotary Oosterhout.

Op de luchtmachtbasis Gilze?Rijen vond op 26 augustus voor de achtste keer Classic Wings & Wheels plaats. Dit twee-jaarlijkse evenement werd georganiseerd door de Rotary Club Oosterhout, de koninklijke Luchtmacht (KLu) en de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (KLuHV), in combinatie met Circuit Zandvoort. Ook dit jaar veel historische auto's, vliegtuigen en toeschouwers.

Een van de hoofdthema's van Classic Wings & Wheels 2017 was het veertig jarig bestaan van de Lotus Club Holland. Honderden Lotussen, waaronder een prachtige collectie historische racewagens gaven acte de présence, zowel op het terrein als op het (tijdelijke) circuit. Classic Team Lotus, onder leiding van Clive Chapman (zoon van Lotus oprichter Colin Chapman) was aanwezig met een vijftal legendarische racewagens mee voor de static show. Hall & Hall bracht drie, door Richard Mille beschikbaar gestelde, Lotus Formule 1 wagens mee: waaronder de unieke vierwiel aangedreven Lotus 63. Op de baan demonstreerden zij de legendarische Lotus 49 en 72.

BMW Klassieke Autoclub was op dit sponsorevenement prominent aanwezig en leverde daarmee een goede bijdrage aan de opbrengst die deze dag uiteindelijk realiseerde.

Er werd maar liefst € 52.000,- opgehaald, om daarmee de door de organisatie geselecteerde doelen te steunen, te weten het Zeldzame Ziekten Fonds en Lympf & Co. Daarnaast ook nog enkele andere goede doelen.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's