Interclassics Maastricht 2018

Terug naar album overzicht

Interclassics Maastricht 2018

Beursdeelname BMW KLASSIEK

Interclassics Maastricht 2018 werd gehouden van 11 tot en met 14 januari. BMW KLASSIEK was weer aanwezig met een clubstand in de Expo foyer. Om de breedte van het modellenaanbod binnen onze club te illustreren, waren op de clubstand een BMW 318i Cabrio uit 1992 en een schuurvondst BMW 321 (1939) opgesteld. De BMW cabriolet betrof een bijzonderheid: een tweede generatie 3-serie (E30) die voorzien was van alle techniek van een vierde generatie 3-serie (E46 330i). Ook was een BMW Z1 (1990) te zien. Alle auto’s trokken flink publiek en gaven aanleiding tot mooie gesprekken met bezoekers. Het is altijd weer bijzonder om te ontdekken wat voor klassieke BMW’s door liefhebbers worden gekoesterd en tot welke verhalen dergelijke verbindingen aanleiding geven. Met één bezoeker werd een lang gesprek gevoerd en dit gaat gevolg hebben dat zijn (unieke) verhaal over enige tijd een plaatsje krijgt in ons clubblad. Ook dit jaar werden weer nieuwe contacten opgedaan en kregen veel liefhebbers antwoorden op hun vragen rond het thema klassieke BMW. Een jonge BMW-fan kon blij worden gemaakt, door hem opmerkzaam te maken op een binnen de club te koop staande BMW Coupe, die steeds in het bezit van één familie was geweest. Precies het model dat hij zocht. Hiermee bleef de coupe in handen van een liefhebber!

De standcrew was er druk mee en beleefde een mooi beursweekend in Maastricht.

Veel moois te zien

Interclassics Maastricht bestond dit jaar 25 jaar en de organisatie had dit terug laten komen op het  showpaviljoen. Daar waren 18 hoogtepunten uit de afgelopen jaren opgesteld. Zo kwam het dat een BMW 507 op het showpaviljoen kon worden bewonderd. Op het Interclassics affiche van dit jaar mocht, naast andere merken uit 25 jaar Interclassics, ook een BMW prijken, de 328 Mille Miglia Coupe. Deze afbeelding sierde eerder het affiche in het BMW jubileumjaar 2016.

Op de beurs zeer veel mooie klassiekers, waaronder een flink aantal BMW’s van diverse typen. Meest bijzonder was een vooroorlogse BMW 315 met aansprekende racehistorie, voorzien van een certificaat van BMW Group Classic. Duidelijk is dat ook de meer recente modellen, zoals de BMW E30, aan een duidelijke opmars bezig zijn en – mits in goede staat – stevige prijzen noteren. Bijgaand treft u een beursimpressie in foto’s aan. De foto’s werden gemaakt door Jeroen de Laat.

Bezoekersrecord

Tijdens de twee voorgaande edities was, mogelijk door minder gunstige weersomstandigheden, het bezoekersaantal nog net onder de 30.000 blijven steken. Dit jaar bezochten maar liefst 34.447 bezoekers de beurs en werd dus voor het eerst de magische grens van 30.000 bezoekers doorbroken.

Het toegenomen aantal bezoekers was vooral in het weekend in de beurshallen merkbaar. Ook op de clubstands leidde de drukte tot nogal wat aanloop en gezelligheid. BMW KLASSIEK is volgend jaar weer graag van de partij!

De foto's zijn gemaakt door Jeroen de Laat. Deze zijn auteursrechtelijk beschermd ©


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's