Voorjaarsrit 25 maart 2018

Terug naar album overzicht

Op zondag 25 maart ging de “Voorjaarsrit 2018” van start vanuit het prachtige pand van BMW Amsterdam (Pieter Braaijweg 12, in Amsterdam-Duivendrecht). De leden van BMW KLASSIEK werden daar gastvrij onthaald. Er is was alle tijd om, na de lange winterperiode, even bij te praten en ter plaatse de collectie moderne BMW’s te kunnen bewonderen.

De voorjaarsrit was ongeveer 120 km lang. Het systeem was uitgezet in bol-pijl met tussenafstanden en totaalafstanden. Kind kan de was doen, met het perfect verzorgde routeboek en de bijgesloten toelichting. Bovendien was er natuurlijk aan gedacht om een klassementje te krijgen, zodat een winnaar en daarmee de organisator voor de voorjaarsrit 2019 kon worden aangewezen.

Na de aftrap door organisator Daan Pont en een welkomstwoord van BMW-directeur Reinier Mutsaerts kon om ongeveer 10:30 uur de eerste auto van start gaan.

De globale route was Amsterdam, Amsterdam-IJburg, Schellingwoude, Durgerdam en zo via landelijk noord (zoals dat heet) naar Monnickendam.

In het Mirrorpaviljoen aan het IJsselmeer was gezorgd voor een voortreffelijk verzorgde lunch. 

Na de lunch via Ilpendam, Purmerend, Jisp en langs andere schilderachtige plaatsen ging het  richting Westzaan. Hier was een tussenstop gepland bij een klein automuseum en restauratieadres de Gallery of Dreams. Dit bijzondere adres behoort toe aan Dirk en Cora Kuiper. Een geweldige locatie met een privé auto- en motorenmuseum, een werkplaats voor plaatwerk workshops, waar Dirk de scepter zwaait en op de eerste etage een bijzondere kunst en curiosa expositie van Cora Kuiper. Zij maakt schilderijen en verzamelt bijzondere woonaccessoires en  meubilair.

Daarna kon de route worden vervolgd en met het "pontje Buitenhuizen" over het Noordzeekanaal.

Via een mooie landelijke route ging het verder naar Halfweg. Daarna via Zwanenburg en Lijnden nog langs een mooie vliegtuigenspottersplek naar Hoofddorp.

Eindpunt van de rit was Hotel De Rustende Jager in Nieuw Vennep.

Hier wachtte een drankje en een hapje.

Afsluitend werden de scores in het klassement gecontroleerd, gevolgd door de prijsuitreiking, waarbij de traditionele wisselbeker wordt uitgereikt en de daaraan verbonden eer om in 2019 de voorjaarsrit te verzorgen 

Trotse winnaars werden Han Struiksma - Bart Stienstra uit Leeuwarden. Zij hebben toegezegd in 2019 een rit uit te zullen zetten in Friesland. Een vooruitzicht waar we nu al blij van kunnen worden!

BMW Klassiek kijkt terug op een prachtige opening van het seizoen en dankt Daan Pont en Sjaak Visser voor de voortreffelijke wijze waarop zij deze dag verzorgd hebben.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's