Brabantrit 6 mei 2018

Terug naar album overzicht

Op zondag 6 mei 2018 heeft BMW Klassiek de “Brabantrit” verreden.

De rit was uitgezet door Thomas en Marcel Winkelman en ging van start bij Restaurant De Fazanterie, in Ulvenhout. Er was een duidelijk en gedetailleerd routeboek gemaakt, met uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden die aan de deelnemers voorbij zouden gaan.

Er hadden zich maar liefst 38 equipes voor deze tocht aangemeld. Kortom gezellige drukte onder prima weersomstandigheden.

Na de ontvangst, met koffie en gebak, vertrokken de eerste auto’s om ± 11.00 uur voor het eerste deel van de rit. Een mooi stukje door het buitengebied ten zuiden van Breda, naar het Vincent van Goghhuis. Dit is een klein museum op de plek van het geboortehuis van de bekende schilder Vincent van Gogh.

Voor de lunch werd de rit onderbroken bij Golden Tulip/De 7-bergse Hoeve in Zevenbergen.

Hierna het middagdeel voor een rit door een stukje Breda en naar Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen, waar een korte wandeling kon worden gemaakt.

Het eindpunt was bij Autopitch in Schijndel. Een showroom met de collectie van verzamelaar Harrie van den Anker. Daar werd genoten van de hartelijke ontvangst door Harrie en zijn familie, die zorgden voor een afsluitend drankje en een hapje 

Er werd genoten van de collectie, met onder meer een BMW 507 en BMW’s  Z8 in alle beschikbare kleuren en uitvoeringen, die ooit geproduceerd zijn. Een unieke verzameling.

De hapjes en drankjes werden geserveerd vanuit een klassieke Citroën HY Foodtruck.

Een aantal deelnemers heeft daarna de dag afgesloten bij Eeterij De Dungense Brug in Den Dungen. Dit restaurant ligt dicht bij Den Bosch en op korte afstand van de snelweg A2, zodat na het eten de terugreis vlot onder de wielen kon worden genomen.

BMW Klassiek kijkt terug op een geslaagde dag, met een prachtige route en gezelligheid.

De familie Van den Anker wordt hartelijke bedankt voor de perfecte afsluiting  van de dag bij Autopitch.
En natuurlijk ook dank aan de organisatoren van deze dag, Thomas en Marcel Winkelman.

De foto's zijn gemaakt door Jolanda Holtvluwer


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's