9 september 2018: Nazomeren in West Friesland

Terug naar album overzicht

Op zondag 9 september 2018 gingen meer dan 30 equipes met hun klassieke BMW's van start voor de rit over de "Westfriese Omringdijk".

De start was bij de Koks Group in Alkmaar, producent van rail- en wegvoertuigen, materieel voor rioolonderhoud en voor gemeentelijke en industriële reiniging. Alles "custom made", zodat er voortdurend andere oplossingen en technische verbeteringen in de ontwerpen kunnen voorkomen.

De deelnemers kregen na het welkomstwoord van Nico Spierdijk en Christian Welbedacht een rondleiding door het bedrijf. Deze werd verzorgd door Thomas Apeldoorn en Nico Spierdijk, die vele bijzonderheden van de indrukwekkende projecten konden geven.

Na de rondleiding kon het startschot voor de rit worden gegeven, die in het eerste deel zou leiden naar de Kunsttuin "Nederlands Kremlin" in Winkel, van Ger Leegwater en Mientje Post. Prachtige en tot de verbeelding sprekende imposante bouwwerken die door Ger uit afgedankte materialen zijn opgetrokken.

In één van de gebouwen, een soort galerij of "atrium", werd de lunch verzorgd en tijdens de maaltijd vertelde Ger Leegwater op een humoristische manier hoe hij zo'n 40 jaar geleden met zijn tuin is begonnen, wat hij daarmee heeft beleefd om zijn projecten te realiseren en welke bezwaren hij van overheidswege had te overwinnen. De deelnemers hebben genoten van zijn optreden en verhalen.

Het 2e deel van de dag werd de tocht over de Omringdijk vervolgd om uit te komen in Broek op Langedijk, bij de Broeker Veiling.

In het historische veilinggebouw werd de geschiedenis van de veiling verteld en hoe de eerste veiling ontstond, waarbij het systeem van afmijnen tot stand kwam. Dit unieke systeem van afmijnen vindt dan ook zijn oorsprong in Broek op Langedijk en is wereldwijd toonaangevend geworden voor veilinghandel.

Tijdens het bezoek aan de veiling kon ook worden meegeboden op groente en fruit die ter plaatse ter door de veilingmeester werd aangeboden. Een van de gelukkigen ging naar huis met maar liefst 65 kg harde Westfriese uien. Van de veilingmeester kreeg hij bruikbare tips mee, waar deze uien een goede toepassing konden vinden.

BMW Klassiek kijkt tevreden terug op weer een mooie clubdag en dankt iedereen hartelijk die daaraan een bijdrage heeft geleverd. Dat geldt in het bijzonder voor de dochters van Christian en Nico, die zorgden voor verzorging en bediening op de verschillende locaties.

De foto's zijn gemaakt door Jolanda Holtvluwer


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's