De Koppelpaardenrit, 14-10-2018

Terug naar album overzicht

Op zondag 14 oktober 2018 werd het rittenseizoen van BMW Klassiek afgesloten onder prachtige weersomstandigheden.

Berry Nales had een rit uitgezet onder de naam "De Koppelpaardenrit", afgeleid van de locatie waar start en finish van de rit plaatsvonden.

Hotel de Koppelpaarden neemt al sinds de 17e eeuw een belangrijke plaats in het centrum van Lichtenvoorde in. Het was de plaats waar de de paardentram werd voorzien van "verse" paarden, om daarna de dienstregeling te kunnen vervolgen.

Het officiële startsein werd gegeven door niemand minder dan de burgemeester van Oost Gelre, Annette Bronsvoort.

Er was een schitterende rit uitgezet door De Achterhoek en langs de Duitse grens. Voor de lunch werd deze onderbroken bij de wijngaard "Domein Hof Detharding", een jonge wijnproducent, opgericht door een drietal liefhebbers.

Tijdens de lunch kon de wijn worden geproefd en kregen de deelnemers uitleg over het ontstaan van de wijngaard en de bijzondere onderscheidingen die sommige van hun wijnen al hadden gekregen.

Na de lunch werd de rit vervolgd door schitterend glooiend landschap, om vervolgens weer uit te komen in Lichtenvoorde. De herfstkleuren en de stralende zon gaven deze rit een feestelijke uitstraling. De foto's laten goed zien dat daarmee niets teveel is gezegd.

BMW Klassiek heeft met deze rit het seizoen op voortreffelijke wijze af kunnen sluiten, met dank aan Berry Nales en de mensen die hem daarbij terzijde stonden om alles soepel te laten verlopen.

De foto's zijn gemaakt door Jolanda Holtvluwer


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's