Voorjaarsrit 31 maart 2019

Terug naar album overzicht

Voorjaarsrit 2019, strijd om de Vandepas Bokaal in Friesland

Op zondag 31 maart 2019 stond de voorjaarsrit van BMW Klassiek op de kalender.
De rit die traditioneel in het teken staat van de strijd om de eer van de meest oplettende deelnemer, die de Vandepas Bokaal een jaar mee naar huis mag nemen en – niet onbelangrijk – de eervolle taak om in 2020 de voorjaarsrit uit te mogen zetten.

Met meer dan 30 equipes was het gezellig druk bij de start in Leeuwarden, waar we bij Qoets.nl werden ontvangen door de winnaars van 2018. Han Struiksma verzekerde de deelnemers van een aantrekkelijke rit door Friesland, met een onderbreking voor de lunch in Bolsward, één van de Friese elf steden.

In het 2e deel was gezorgd voor een tussenstop verjaardagstaart-E28bij Ivo Christov in Franeker, de E28 specialist die we kennen van zijn advertentie in ons clubblad. Ivo ontving ons op zijn verjaardag en er was dan ook gezorgd voor een passend gebakje: een punt van een E28 taart, bijna zonde om daar het mes in te zetten. 

Van Ivo kregen we een kijkje in de keuken van de E28 specialist, die zelfs uit verre oorden opdrachten voor conversie of onderhoud aan zijn favoriete BMW model krijgt.

Na het bezoek aan Ivo kon de rit worden vervolgd naar de eindbestemming, maar niet zonder het landschap in het noorden, langs de Waddenzee te hebben verkend.

Op de eindbestemming, Kafee it Wapen van Fryslân, kon de score van de dag worden opgemaakt. Daarbij bleek dat wederom een team uit Friesland met de eer ging strijken. Kortom, volgend jaar doen wij opnieuw Friesland aan voor de strijd om de Vandepas bokaal.

BMW kijkt terug op een geslaagde opening van het rittenseizoen en bedankt Han Struiksma en zijn team voor de goede organisatie en de gastvrije ontvangst bij Qoets.nl

Met dank aan Jolanda Holtvluwer kon weer een mooi fotoalbum worden gevuld.

 

 


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's