Ik Rol Rit Midden Nederland

Terug naar album overzicht

Op 30 juni 2019 stond een rit op de kalander waar John en Jolanda Holtvluwer de organisatie voor op zich hadden genomen. 

De naam van de rit deed menig wenkbrauw fronsen en ook de beschrijving was met enige mystiek omgeven, maar de tour-managers kennende kon met vertrouwen aan de rit worden begonnen.

Als startpunt stond JvB Auto's in Zeewolde in de planning van BMW en Minispecialist  Jeroen van Beek.

Jeroen was die dag jarig, maar dat weerhield hem en zijn gezin er niet van ons met een groot aantal deelnemers te ontvangen. Met 44 equipes was de zaak "goed vol".

Jeroen werd uitgebreid gefeliciteerd met zijn verjaardag en spontaan werd hij bij de aftrap van de rit toegezongen.

John en Jolanda hadden een tocht uitgezet die ons leidde door zeer gevarieerd landschap om voor de lunch aan te komen in Jardin d'Hiverre in Baarn, een locatie van boomkweker Hans Blokzijl.

Hans combineert zijn passie voor zijn vak als boomkweker met zijn liefde voor Volvo's (vandaar de "Ik Rol Rit") en zijn missie dat met anderen te delen. Daarvoor heeft hij Jardin d'Hiverre gebouwd en in de nabijheid heeft hij een prachtige collectie Volvo's en aanverwante spullen opgesteld, die hij onder begeleiding van gidsen aan het publiek tentoonstelt.

BMW Klassiek heeft van dat voorrecht kunnen genieten en een prachtige dag beleefd op het landgoed dat ook als boomkwekerij (en arboretum) dienst doet.

Na een goed verzorgde lunch en bezichtiging van de collectie Volvo's - waaronder een speciaal voor ons Koningshuis vervaardigde reiswagen - werd de rit vervolgd om uiteindelijk aan te komen bij Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Bij Zonheuvel werd de dag afgesloten met een hapje en een drankje.

We hebben een prachtige, verrassende, dag beleefd dankzij onze reisleiders John en Jolanda en natuurlijk ook een woord van dank voor hun zoons Stan en Huub, die hen daarbij hebben geholpen.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's