13-10-2019: Rit door Oost en Midden Brabant

Terug naar album overzicht

De Oost en Midden Brabant Rit was uitgezet door Mark van Erven & Daniel Vissers

Met 40 equipes hadden Mark en Daniël een hoge opkomst weten te halen. Het parkeerterrein was gevuld met een enorme verscheidenheid aan klassiekers qua model en leeftijd, waaronder maar liefst 4 Barockengels!

Dat Leende (Oost-Brabant) al een eind richting Limburg is, bleek wel uit de grote stukken vlaai die het hotel bij de koffie en thee verstrekte.

Het werd een nostalgisch ritje waarin we van alles tegenkwamen wat in het klassieke Brabantse landschap thuishoort. Kerken, gildebroeders en zusters in uniform, blaaskapel…. Kortom, alle ingrediënten voor een prima humeur.

Er was een tussenstop bij de abdij van Postel. Rond 1138 gesticht door de Norbertijnen.

- De taken van deze orde waren:
- Zielzorg
- Koorgebed
- Ontginning van de streek
- Armenzorg en
- Het onthalen van reizigers.

Mark en Daniël hadden een mooie route uitgestippeld die ons een aantal keren de grens met België liet passeren. Eén bord kwamen we veelvuldig tegen en kan daarom niet onvermeld blijven: “Opgepast voor overstekende wilde zwijnen!”.

Onze tocht voerde ons verder door dorpen als Middelbeers en Moergestel, waarna we uitkwamen bij de Abdij van de Trappisten. Vele dagjesmensen hadden ook de weg naar deze Abdij gevonden, maar gelukkig kon toch iedereen de auto parkeren en even de sfeer proeven. In de drukbezochte Abdijwinkel met een ruim assortiment konden de bezoekers ook kiezen uit een paar uitgelezen biertjes waarmee men thuis nog eens zou kunnen nagenieten van de dag.

Vanaf de Abdij vervolgden de deelnemers hun weg via Moergestel, Oisterwijk en Haaren, waar we weer konden genieten van het prachtige Brabantse landschap en de vele dorpsgezichten. We eindigden de rit uiteindelijk op de Markt in Oirschot naast de Sint-Petrusbasiliek. Een prachtige kerk, die na een brand, opnieuw is gebouwd begin 16e eeuw in Gotische bouwstijl. De Markt mag als parkeerterrein gebruikt worden op de dagen dat er geen Markt is. Rondom de Kerk en de Markt zagen we tientallen restaurants met terrasjes.

Eindpunt was Restaurant De Beurs. Een prima keus om de dag af te sluiten en te blijven eten.

BMW Klassiek bedankt Mark en Daniël voor de voortreffelijke organisatie en de prachtige rit!


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's