23-08-2020: Openingsrit door drie provinciën

Terug naar album overzicht

Door de coronapandemie een paar keer uitgesteld, maar nu eindelijk van start voor de openingsrit, die eigenlijk al in maart plaats had moeten vinden.

De uitspraak over het weer “maart roert zijn staart” was precies van toepassing op zondag 23 augustus 2020 toen BMW Klassieke Autoclub de “voorjaarsrit” reed en daar 3 provinciën aandeed in het noorden van het land.  Soms een stukje blauw met zon, flinke wolkenpartijen met een fikse bui en dan weer hemelsblauw met het zonnetje. Er werd gestreden om “de Vandepas Bokaal” die ruim een jaar mocht bivakkeren bij René van Es en Olaf Ruizendaal, omdat zij de winnaars waren in 2019. 

Friesland 

De start vond plaats in Oranjewoud, een wonderschoon dorp naast Heerenveen gelegen. Er verschenen 34 equipes met een zeer wisselend BMW modelprogramma vanaf 1955 tot pakweg eind jaren 90

Overijssel

Via de dijkjes belanden wij uiteindelijk in het schitterende natuurgebied van de Weerribben. De houten windmolens vielen ons op maar ook hele kleine huisjes die we daar zagen. Dijkjes rijden is altijd geweldig. Ze waren smal dus goed opletten op tegenliggers. Uiteindelijk kwamen we aan op de lunchlocatie Het Doevehuis in Kalenberg middenin de Weerribben.

Noordoostpolder

Langs de randen van de Noordoostpolder ging de rit terug naar Friesland. In het plaatsje Delfstrahuizen was het eindpunt waar zelfs van het terras gebruik kon worden gemaakt, dat uitzicht biedt over het druk bevaren water richting Tjeukemeer.

Fris, maar zonnig kon worden genoten van een drankje, in afwachting van de uitslag van de competitie om de Vandepasbokaal. Het duurde niet lang voordat de organisatoren de winnaars bekend konden maken. Met niet 1 fout zijn dat geworden Jan Thijs Groenendijk met Mirjam Benjamins. Knappe prestatie want sommige gefotografeerde objecten waren minder goed zichtbaar door het groen. De voorjaarsrit 2021 zal in de buurt van Zwolle gereden worden.

Het was een Superdag, met dank aan René van Es en Olaf Ruizendaal.

De foto’s zijn gemaakt door Ytje Grondsma. Zij zorgde voor een prachtig fotoverslag van de openingsrit 2020.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's