04-07-2021: Openingsrit Zwolle Reest- en Vechtdal

Terug naar album overzicht

Openingsrit 4 juli 2021

De strijd om de Vandepas Bokaal ging op 4 juli van start bij Stichting Knuffelkonijntjes in Zwolle. Een stichting die gerund wordt door René en Angela te Wierik, die hun locatie voor de openingsrit ter beschikking stelden. 
Met hun stichting hebben zij als doel om met hun knuffeldieren de mensen even zorgen, ziekte of eenzaamheid te laten vergeten.

Met 34 equipes ging BMW Klassiek officieel van start met het ritseizoen van 2021 vanaf de Dierenweide Dieze Oost in Zwolle.

De ontvangst was prima verzorgd met koffie, thee en iets lekkers erbij. Op het sfeervolle terras kon direct al worden bijgepraat en vooruit gekeken op hopelijk een ritseizoen zonder beperkingen.

De rit was uitgezet door de winnaars van 2020, Jan Thijs Groenendijk en Mirjam Benjamins.
Voor de strijd om de Vandepas Bokaal hadden zij fotobladen samengesteld voor het 1e en 2e deel van de rit, zodat de deelnemers ook oplettend de prachtige omgeving van Reestdal en Vechtdal doorkruisten. 

Het eerste deel van de rit ging door open veengebied waar de Reest de grens tussen Overijssel en Drenthe markeert. Een prachtig afwisselend gebied met landgoederen, bos en oude boerderijen dat de deelnemers richting Ommen brengt. Daar komen we in de buurt van de Overijsselse Vecht, die zijn oorsprong heeft in Duitsland.

Bij Restaurant De Bootsman in Stegeren was een prima lunch verzorgd. De enthousiaste en gastvrije ontvangst verdienen complimenten!


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's