28-08-2021: Ontvangst bij Passion for Cars Houten

Terug naar album overzicht

BMW-Klassiek

Passion for Cars in Houten heeft op 21 augustus de deuren geopend om BMW Klassieke Autoclub te laten zien hoe zij zorgen voor auto’s.

Uit liefde voor bijzondere auto’s is Passion for Cars in 2019 van start gegaan om op een bijzondere manier auto’s te stallen en – indien gewenst – te onderhouden.

Om dat te laten zien werden wij uitgenodigd op de locatie in Houten. De ontvangst was hartelijk, met een meer dan voortreffelijk verzorgde kop koffie bij de entree van het nieuwe bedrijfspand, dat speciaal voor de stalling van auto’s is gebouwd. Beveiligd met een geavanceerde alarminstallatie en met klimaatbeheersing om de voertuigen in optimale conditie en fris te houden.

Gezien de grote interesse werden we in groepen verdeeld om te voldoen aan de coronamaatregelen.

Binnen is een sfeervolle ontvangstruimte, met uitzicht op de prachtige auto’s die van de stalling gebruik maken.

De auto’s staan in een soort liftsledes boven elkaar en kunnen met het speciaal ontwikkelde systeem worden klaargezet. Het liftsysteem werkt volledig automatisch waardoor geen auto verplaatst hoeft te worden om de bovenste auto te pakken. De bovenste platformen kunnen alleen naar boven of beneden en de onderste alleen van links naar rechts verplaatst worden. Vervolgens tilt een car-mover de banden van de auto op en zet de auto voor de eigenaar klaar. Kortom No-touch. Slim bedacht en dat het werkt werd ons met enthousiasme gedemonstreerd. Meer informatie is te vinden op de website van Passion for Cars: https://www.passionforcarshouten.nl/

Na de uitleg over het systeem voor stalling en onderhoud vertelde Patrick Beek, van Beek Classic Wires over herstel, vervanging en onderhoud aan elektrische installaties van klassieke voertuigen. Daarbij liet hij zien hoe kabels nieuw gemaakt kunnen worden en ook met welke snelheid een draad die verkeerd is aangesloten kan leiden tot fikse schade. Een eyeopener voor velen en het laat goed zien dat de elektrische installatie serieus aandacht verdient. Met dank aan Patrick Beek verwijzen we graag naar zijn website: http://www.kabelboom.com/

Op de begane grond werd een demonstratie gegeven van reiniging van motorruimte of andere delen van een klassieke auto, zonder gebruik te maken van oplosmiddelen of water. Een installatie die zorgt voor reiniging met vloeibare stikstof laat zien dat (motor)delen daarmee volledig schoon en droog worden en zonder sporen achter te laten. En met volledig behoud van patina, waardoor alles er authentiek uit blijft zien. Op de foto's is goed te zien welke delen zijn behandeld en welke niet.

We kijken terug op een aangenaam bezoek aan Passion for Cars en bedanken Remco van den Brink en zijn gezin voor de hartelijke ontvangst en de enthousiaste uitleg bij de mogelijkheden die hun bedrijf biedt.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's