12-09-2021: Westland "Rally"

Terug naar album overzicht

Al lang voor 12 september 2021 was Aad Rodenburg begonnen met de voorbereiding van een rit door “zijn” Westland, om aan ons zijn roots in de Glazen Stad te laten zien. Samen met Martin Beukers werden afspraken gemaakt met BMW Kalfsbeek in Schiedam, om daar van start te kunnen gaan. 

In Schiedam werden wij hartelijk ontvangen door Gijsbert Kalfsbeek, die samen met zijn gezin zorgde voor een prachtig begin van de dag.

Een rondleiding door het bedrijf maakte veel indruk en om dan te beseffen dat er nog twee van dergelijke vestigingen zijn krijg je groot respect voor het ondernemerschap van de familie Kalfsbeek en de wijze waarop zij al decennia lang BMW op de kaart zetten.

Na koffie of thee en wat erbij kon worden begonnen met de rondleiding en aansluitend de start van de rit door het Westland. Aad hield de vinger nauwgezet aan de pols om te zorgen dat alles volgens plan zou verlopen.

Onder de titel BMW Rally 12 september 2021 had hij samen met Martin Beukers een routeboek samengesteld, aangevuld met informatie voer de bezienswaardigheden op de route. En ook een aantal plaatsen die voor Aad nauw verbonden zijn met zijn jeugd en zijn eerste stappen op het zakelijk pad kregen daarbij extra aandacht.

De route ging door het havengebied, waarbij glastuinbouw, natuur, historische bedrijfsterreinen en oude kernen elkaar afwisselden. Onderweg was een fotomoment gepland waar alle equipes een prachtige bos chrysanten aangeboden kregen.

De gemeente had zo hier een daar onaangekondigd wegafsluitingen geplaatst, waardoor voor sommigen een heuse puzzeltocht ontstond om de route te kunnen uitrijden. Nog meer van de omgeving gezien en uiteindelijk toch allemaal richting lunch-locatie.

Het eerste deel van de route kwam uit bij een kassencomplex dat onder de naam De Tuinderij was omgebouwd tot een multifunctioneel horecabedrijf. Voorzien van ruimtes met klassieke brommers en ander historisch materiaal en kassen waar allerlei activiteiten georganiseerd worden, zoals sport (tafeltennis e.d.) of creatieve workshops.

Een grote restaurantzaal en terras ontbreken niet en daar werd voor de goed verzorgde lunch dan ook uitgebreid gebruik van gemaakt.

Na de lunch werd van start gegaan voor het tweede deel van de route om via dorpen onder de rook van Den Haag en Rijswijk naar het eindpunt te rijden. Dat was ook de omgeving waar Aad zijn eerste loodsen bouwde in de omgeving van De Lier en waar hij zo’n 40 jaar strijd leverde om de A4 buiten zijn grondgebied te houden 

Bij het Van der Valk Hotel aan de A12 bij Nootdorp was het eindpunt, om daar nog even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Aad had ook nog een loterijtje als verrassing. Daarvoor waren aan het begin van de dag lootjes aangereikt, waarvan het winnende lot aan het einde van de dag getrokken zou worden.

Gelukkige winnaar van lotnummer 502 was Geurt Plomp, die daarmee een aantrekkelijke prijs in de wacht sleepte. Toeval bestaat niet: Lotnummer 502 was gevallen op Geurt, vandaag de bestuurder van een prachtige BMW 502!

Een aantal deelnemers bleef nog tot na de schemering napraten over de prachtige dag.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's