02-07-2022: Oldtimer Festival Huizen

Terug naar album overzicht

Met BMW Klassieke Autoclub was er veel te zien en te beleven in Huizen. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagd Festival dat onderstreept wordt door het verslag dat zij daarvan op hun website (www.oldtimershuizen.nl) hebben geplaatst. Hieronder de tekst waar wij behalve de foto's niets aan hebben toe te voegen.

“Kijkend in de spreekwoordelijke achteruitkijkspiegel kan de organisatie van het tiende Oldtimer Festival Huizen slechts concluderen dat het evenement voor deelnemers en bezoekers supergeslaagd is verlopen. Op zaterdag 2 juli 2022 was het van vroeg tot laat een sfeervolle happening in en rond de Krachtcentrale, de nieuwe Festival-locatie, in de Huizense Havenstraat. Duizenden bezoekers genoten van maar liefst 360 oldtimers, personenwagens, brommers, trucks, trekkers en andere klassiekers. Ook de weergoden droegen bij aan de gezellige, feestelijke ambiance.


Met het thema ”Van Stoom tot Waterstof” was het tiende Oldtimer Festival Huizen een combinatie tussen oude en nieuwe techniek. Naast een stoomwals en stoomtrekker gaf ook een aantal hypermoderne waterstof- en brandstofcel-auto’s acte de présence.

In het ”Stoomblokje” stonden de stoomauto’s de White D uit 1904 en de Stanley Steamer Open Tourer uit 1921 te pronken. Daar oogsten ook de stoomwals ”De Gebroeders”en de stoomtrekker (locomobiel) de ”Lena” uit 1905 veel bewonderende blikken en vormden volop gespreksstof.

De ontwikkeling van waterstof/brandstofcelauto’s gaat snel. In ons land zijn er nu twee te koop: de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo. Beide waren present op het festival.”

BMW Klassieke Autoclub heeft zich goed laten zien en niet in het minst door een "tot leven gewekte" BMW 502, die door velen met aandacht werd bekeken.


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's