25-09-2022: Nazomerrit Zeeuws-Vlaanderen

Terug naar album overzicht

Voor deze "clubrally" had Peter-Jan van Kooten een prachtige route uitgezet, met als startpunt Terneuzen. Door de ligging voor een aantal deelnemers reden om overnachtingen te boeken, zodat zij op tijd aan de start konden verschijnen. Met 28 equipes was het een mooie opkomst. De weergoden hadden 's morgens nog wel geprobeerd om  de vele met Zeeuwse klei bedekte wegen door regen glad te maken, maar uiteindelijk werd het pleit gewonnen door de zon en prachtige wolkenluchten.

Voorafgaand aan de rit werd nog gewezen op de bijzondere sluizen die momenteel worden gebouwd in de Westerschelde en de manier waarop je de route zonder oponthoud kunt vervolgen als de brug over de sluis is gesloten. Je rijdt er dan in een lus omheen naar de brug aan andere kant van de sluis, die dan wel toegankelijk is voor de oversteek.

Het eerste deel van de route bracht de deelnemers over dijkjes en door dorpen naar de lunch locatie. Daar werden de deelnemers verrast door een opstelling op een binnenterrein van een uienteler. De ontvangst was verzorgd door een ketchupmaker met een foodtruck. Een originele BMW Transit volgens de eigenaar, die ook al kon worden gerekend tot de oldtimers.

De historie van zijn onderneming, "De Ketchupfabriek", werd met humor beschreven, waarna we van zijn hotdogs en ketchup konden proeven. Een geslaagde lunch. De beelden spreken voor zich.

Na de lunch weer een prachtige tocht over dijkjes en door schilderachtig landschap. Een aantal sportievelingen beklom de 40 meter hoge radarpost die aan de Westerschelde staat. Een prachtig uitzicht was hun deel. Gelukkig kunnen de anderen nog even meegenieten van de foto's die gemaakt werden. 

De rit werd besloten met een hapje en een drankje in Terneuzen in het restaurant waar ook de start had plaatsgevonden.

Peter-Jan werd onder applaus bedankt voor de prachtige rit door Zeeuws-Vlaanderen. Voor velen een verrassend mooie omgeving en aanleiding om daar nog eens terug te komen!


Laatst toegevoegde foto's

meer foto's