07-07-2017: Milieuzones Duitsland en meer landen

Dit weekend begint voor velen de vakantie en binnen BMW Klassiek is een favoriete bestemming vaak Duitsland, het land van herkomst van ons geliefde automerk.

DUITSLAND:
Om de regels nog eens goed voor de bril te krijgen wordt de website van Reinder Hummel aanbevolen, voor uitstekende en up-to-date informatie. Zijn website is bereikbaar op: milieusticker voor Duitsland

Voor klassiekers van voor 1978 is geen milieusticker verplicht. Globaal gaat het voor Nederlandse voertuigen dan om auto's met de blauwe kentekenplaten. Als je in een milieuzone parkeert is het raadzaam ook een kopie van het kentekenbewijs achter de voorruit te leggen, waaruit het bouwjaar is af te leiden.

ANDERE EUROPESE LANDEN:
Ook voor ander landen binnen Europa heeft Reinder Hummel websites gemaakt.  Ook voor die landen heeft hij op zijn website links om snel de noodzakelijke informatie te vinden.

NEDERLAND:
Voor Nederland zijn milieuzones van kracht bij een aantal grote steden. Over het algemeen geldt voor klassieke personenauto's die op benzine of LPG rijden dat deze in de milieuzones mogen rijden als deze 40 jaar of ouder zijn. De datum eerste toelating (DET) volgens het kentekenbewijs is daarvoor de basis. Voor diesels kan een vergunning worden aangevraagd. Meer informatie is te vinden op de website van de ANWB

BMW Klassieke Autoclub Nederland wenst iedereen een fijne vakantie en dat daar zonder pech of problemen van kan worden genoten.

Terug naar alle nieuws

Laatst toegevoegde foto's

meer foto's