08-05-2021: BMW Klassiek organiseert Picknickrit

BMW Klassieke Autoclub organiseert een rit door het prachtige Westerwolde, een uniek landschap in Oost Groningen, dat nauw verbonden is met het ontstaan van de Staat der Nederlanden.

Er is een route uitgezet die van start gaat bij Restaurant Brasserie Pekelahof 
Raadhuislaan 109
9665 JC Oude Pekela

Beschrijving route

Vanaf de start gaat het via Blijham in de richting van Oldambt, van oudsher de “graanschuur” van Europa. Bij het verlaten van Blijham kom je in het polderland dat vooral bestaat uit zware zeeklei. In de enkele weilanden die in het gebied liggen valt vooral op dat er een groot aantal zilverreigers verblijft.

In de omgeving van Hoofdweg 2 te Wedde is de Picknick gepland. Daar kan een korte wandeling worden gemaakt rond de Burcht, een klein kasteeltje dat bij het ontstaan van de Staat der Nederlanden een belangrijke rol vervulde.

Het einde van de rit is in de omgeving van Bourtange, een historisch vestingdorp dat vrijwel volledig in oorspronkelijke staat is gebracht.

Er kunnen maximaal 40 equipes deelnemen, vanwege de corona-maatregelen die nog van kracht zijn. De inschrijving sluit op 23 mei 2021 of eerder als het maximale aantal inschrijvingen is bereikt.

Om in te schrijven klik hier

Terug naar alle nieuws

Laatst toegevoegde foto's

meer foto's