03-05-2011: NCAD Classic Car event 22 mei 2011

Op zondag 22 mei van 10:00 – 17:00 op de High Tech Automotive Campus aan de Steenovenweg 1 te Helmond wordt het NCAD / ECMD Classic Car event gehouden.
 
Het thema van het event is 125 jaar automotive technologie. Dat betekent dat er auto’s getoond worden, van 1900 tot 2011. Deze “tijdlijn” wordt ondersteund door tentoonstellingen over de geschiedenis van de elektrische auto en – alternatieve aandrijvingen en – brandstoffen. Het NCAD werkt tijdens dit evenement nauw samen met de Rotary Helmond die het Classic Car event in het centrum van Helmond organiseert. Het event is gratis toegankelijk voor publiek en deelnemers. Tevens is er een gratis busverbinding tussen de Campus en het centrum.
 
THEMA
Momenteel bevindt de ontwikkeling van de auto zich in een cruciale fase. Enerzijds zien we dat de verwachtingen omtrent de elektrische auto hoog gespannen zijn, anderzijds zien we dat de conventionele verbrandingsmotor de laatste jaren een behoorlijk stuk efficiënter wordt qua verbruik en uitstoot van uitlaatgassen. In het verleden zijn er vaker cruciale momenten geweest waardoor een revolutie of transitie dreigde. O.a. de tweede wereldoorlog, de club van Rome, de oliecrisis en de film; ’An inconvenient truth’ hadden grote invloed op het denken over mobiliteit inclusief de tekortkomingen daarvan. Op zondag 22 mei organiseert het ECMD / NCAD op de High Tech Automotive Campus een tentoonstelling van circa 7000 m2die de ontwikkeling van de autotechnologie vanaf de19e eeuw laat zien.
 
DE OPZET
Het evenement bestaat uit elf decennia-tijdpleinen waarlangs de bezoeker al lopend een reis door de tijd maakt en de ontwikkeling van de auto decennium na decennium kan volgen. Elk tijdplein zal gevuld zijn met circa 11 auto’s, te beginnen bij decennium 1900-1910. Daarnaast komen er tijdpleinen waarin alternatieve aandrijfvormen en –brandstoffen worden belicht ondersteunt door twee tentoonstellingen. De eerste tentoonstelling belicht de meeste alternatieve aandrijfvormen die gangbaar waren en zijn. Aan bod komen de gasturbine, de Wankelmotor, de “waterstofauto”, de Stirlingmotor tot zelfs de atoomauto. De andere tentoonstelling belicht de geschiedenis van de elektrische auto vanaf 1835 tot ver in de toekomst.
 
Meer informatie: margaretha@ncad.nl

Terug naar alle nieuws

Laatst toegevoegde foto's

meer foto's